USA arst kutsub naisi üles karvaeemaldusest loobuma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kim Kardashian käib partneriga koos laserkarvaeemalduses ja Kate Winslet on aastaid olnud vahatamise austaja. Kuid USA perearst Emily Gibson kutsub naisi hoopis üles häbemepiirkonna karvaeemaldusest loobuma.

Gibsoni sõnul suurendab karvaeemaldus põletike ja seksuaalsel teel levivate haiguste riski noorte seas, vahendab Huffington Post.

«Palju aega tagasi taipasid kirurgid, et kindla kehaosa raseerimine enne operatsiooni tõstab, mitte ei langeta operatsiooni käigus saadavate põletike arvu,» kirjutas Gibson veebilehel KevinMD.com.

«Pole oluline, milliseid kalleid ja keerulisi relvi kasutatakse – elektrilisi raseerijaid, pintsette, vahatamist, depilleerimist – karvad kasvavad alati tagasi. Suurimaks kannatajaks on aga lahinguväli ehk nahk,» jätkas ta.

Gibson lisas, et karvade eemaldamine ärritab karvanääpse ja võib tekitada kahjustusi. On ka avastatud, et raseeritud häbemepiirkonnad ja suguelundid on vastuvõtlikumad herpese suhtes, sest mikroskoopilised haavad puutuvad kokku viirusega, mida kannavad edasi suu ja suguelundid.

Perearsti arvamusel peaks üldsus mõistma, et häbemekarvadel on oma eesmärk ja need peaks jätma sinna, kus need on. Lisaks sellele, et karvaeemaldus on laialt levinud, on vahatamisega tegelevad preilid muutumas järjest nooremaks – selle vastu tunnevad huvi juba alla 15-aastased neiud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles