Mida peaks juba 20-aastaselt teadma, et edukaks saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et ülikooliharidusest ja heast töökohast piisab, et elus hakkama saada? Eksid. Toome teieni 17 asja, mida peaks juba 20-aastaselt teadma, et eduka elu suunas liikuda.

Ameerika autor ja koolitaja Julian Smith andis noortele inimestele praktilisi nõuandeid, kuidas maailmas hakkama saada. Selleks, et vanusega edukaks ja jõukaks saada, pead teadma teatud reegleid juba 20-aastaselt, et sul oleks selge visioon nüüdisaegse maailma reaalsusest, kirjutab geniusbeauty.com.

1. Maailm üritab sind lollitada. Alates pangamaksetest ja intressidest kuni imeliste dieetideni. Lihtsam on raha kätte saada harimata inimestelt, sest neid on kergem manipuleerida. Hari end nii palju kui võimalik, et olla rikas, iseseisev ja õnnelik.

2. Loe nii palju kui võimalik. Õpi kiirlugemist, sel viisil suudad materjale kiiremini läbi töötada.

3. Ürita alati kõigiga suhelda. Saa suhtlusmeistriks. Õpi, kuidas inimestest leida seda, mis sulle meeldib.

4. Ära raiska aega tagasihoidlikkuse peale. Tagasihoidlikkus on uskumine, et emotsioonid saavad juhtida otsuste tegemise protsesse, kuigi tegelikult on vastupidi.

5. Kui suhtes sulle mingi aspekt ebameeldiva üllatuse valmistab, siis sellest saab suure tõenäosusega lahkumineku põhjus.

6. Ürita endast vanemate inimestega võimalikult palju suhelda. Omavanustelt ei pruugi sul palju õppida olla, kuid vanematel inimestel on alati huvitavaid lugusid ja kogemusi jagada. Vanemad inimesed juba teavad seda, mida sina alles õppima hakkad.

7. Tutvu endast lahedamate inimestega. Ära ürita oma tutvusringkonnas keskpärane olla, ürita olla parim – tegele huvitavate asjadega, ole ambitsioonikas, austav, avatud suhtleja.

8. Aja jooksul muutud konservatiivsemaks. See on fakt. Sind ümbritsevad inimesed moodustavad justkui mulli. Seetõttu on praegu parim aeg hullumeelseteks ideedeks. Hiljem oled sa liiga kartlik.

9. Vähenda kulutusi nii palju kui võimalik. Sel viisil saad luua reservi oma hullude ideede teostamiseks.

10. Selle asemel, et oma staatust läbi esemete saavutada, tee seda läbi kogemuste. Teiste sõnadega on reis Pariisi parem valik, kui uue garderoobi soetamine. Uuringud on näidanud, et sellised otsused muudavad inimesed elus rahulolevamateks.

11. Kui elad kitsikuses, ürita rahamured lahendada. Internetioksjonitelt saad odavamalt asju soetada. Ürita oma palka pikema perioodi peale jagada.

12. Ole noorena heas vormis. Hormoonid aitavad sellele esialgu kaasa, aga ära seda võimalust käest lase.

13. Õpi süüa tegema. See muudab su elu oluliselt lihtsamaks – kallist vajadusest saab meeldiv kogemus, mis säästab raha.

14. Maga piisavalt. Uni ja ise toidu valmistamine aitavad kaalu hoida. Kui arvad, et magada jõuad vanast peast küll, võta teadmiseks, et magamata ei ole sinust suurt kasu. Unepuudus tekitab pigem kahju.

15. Sea endale suur eesmärk ja lase võimalustel end selle suunas kanda. On võimalik eesmärke saavutada ka ilma neid pidevalt enesele meelde tuletamata, aga kui sul on siht silme ees, võib palju huvitavat juhtuda.

16. Saa mingil alal eksperdiks. Pühenda vähemalt viis aastat sellele. Kui tahad oma elukutset vahetada, tee seda.

17. Ära ürita inimesi muuta – parem otsi neid, kes ei vaja muutmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles