Tervendaja Heli: igal inimesel on sensitiivsed võimed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Heli Tennosaare (43) kogemustepagasis on mitmeid imelisi tervendamisi - üks põhjus, miks need juhtuda saavad, on ka see, et Heli on veendunud: imed võivad olla meie igapäevased kaaslased.

Juba pisikese tüdrukutirtsuna paelusid Helit müstika ja muinasjutud, aga ka vägi, mida võib loodusest ammutada, kirjutab ajakiri Naised.

«Kui olin suvel maal vanaema juures, veetsin põhiaja päevast metsas, koju ilmusin alati täpselt söögiajaks. Mingi sisemine kell andis märku, et on õige aeg – ilmselt püüdsin info õhust kinni. Kuigi olin metsas justkui üksinda, siis kellegagi ma seal mängisin, mingid kaaslased olid ka, sest mul oli lõbus,» jutustas Heli.

Teismelise- ja noorukieas proovis Heli nii kaartide ladumist kui ka pendlilt nõu küsimist. Vaimuilm oli teda alati meelitanud, kuid sügavamalt jõudis ta müstilise maailma juurde alles pärast ülikooli lõpetamist, kui avastas reiki. See oligi esimene tõsisem energeetiline kogemus, mis avas tee teadlikule kätega tervendamisele.

Reiki andis võimaluse siduda vaimne tehnika oma sisemiste, aja jooksul avanenud «võtetega». Juba lapsena oli ta kätest voolavat energiat tunnetanud ja selle abil lähedasi aidanud.

«Kui ma seanssi teen, on mul omad asjad ka seal juures peale reiki või Maagilise Matrixi ja paljude muude meetodite, mida ma õppinud olen.»

Heli kogemuste varasalves on palju huvitavaid tervendamisi

Lugu, kuidas üks naine vabanes maoprobleemidest.

«Kui tegin reikiseanssi, siis nägin, kuidas tal kasvasid kõhus nagu väädid, mis olid ära kuivanud. Seal oli nagu džungel, aga see, mis pidanuks organis justkui elus ja roheline olema, oli pruun ja elutu. Ma siis vaimusilmas kujutlesin, et lõikan need kasutud väädid lahti ja võtan kõhust välja.»

Ravi ajal tundis naine, kuidas ta justkui õhku tõsteti. Pärast seda oli tal väga hea olla, elujõud taastus ning haiguse tõttu kaduma läinud hea tuju tuli tagasi. Möödus veel mingi aeg, kui ta ütles, et tal pole enam kõhuvaevusi.

«Iga inimene on eriline ja temaga seonduv samuti. On saadud ühe korraga terveks, kuid on olnud ka tervendamist suvi läbi,» selgitab Heli.

2008. aasta kevadel algasid Heli enda jaoks suured muutused. Reikile lisandus Maagiline Matrix, mida ta kasutab tänini.

Lugu 16aastasest poisist, kes läks üksinda ujumistrenni tegema.

Kui treener ta avastas, oli poiss juba umbes pool tundi vee all olnud. Tekkis paanika, sest poisi seisund oli äärmiselt lootusetu. Kuigi kiirabi püüdis poissi elustada, olid lähedased juba meeleheites. Heli sai kõne noormehe tuttavalt, kes tegeles ka ise reiki ja Matrixiga. Tervendaja oli minemas teatrisse ja aega distantsilt aidata oli vaid 20 minutit. «Ütlesin, et teen, mida suudan, annan endast parima. Siis tegin Maagilist Matrixit ja kõike muud ka, andsin endast maksimumi,» ütleb Heli.

Järgmisel päeval tuli teade, et poiss oli 60. minutil ellu tagasi tulnud. «Huvitav «kokkusattumus», et süda just seansi möödudes tööle hakkas. Poiss oli koomas ja viidi haiglasse – arstid ütlesid, et nii pikka aega hapnikuta olemise tulemusel on ajukahjustus kindel,» meenutab tervendaja.

Taas helistas tuttav Helile ja palus abi koomast väljatoomiseks. Kaasati veel kolmaski sensitiivne inimene ja tehti koos kaugravi. «Kui ma silmad kinni panen, siis näen pilte. Nägin, et selle poisi sees on tohutult palju juhtmeid. Aga pistikupesi polnud, kuhu juhtmeid ühendada,» meenutab Heli.

Heli ütles tuttavale, et nägi selliseid pilte ja et ajukahjustust tema meelest ei ole, aga puudub ühendus aju ja närvirakkude vahel. Järgmise seansi ajal visualiseeriti ka pistikupesad ja ühendati «juhtmed pistikusse».

Vahepeal tehti poisile kompuuteruuring. Tuvastati, et ajukahjustust ei ole, kuid poiss oli endiselt koomas ja aju ei töötanud. «Siis leppisime kokku, et teeme talle igal õhtul seansi. Ülejärgmisel korral nägin enda sees pilti, et see poiss tõusis istukile ja vaatas mulle otsa,» jutustab Heli. Nägemusejärgsel hommikul helises telefon. Poisi eufoorias lähedane teatas, et poiss oligi koomast välja tulnud.

Ometi tervendamine jätkus. «Arstid ütlesid, et neerud ei tööta. Tegime seansi, pesime neerud nii-öelda tahmakihist puhtaks ja need hakkasid särama ja läikima. Siis öeldi, et hingamine on raskendatud. Nägin, et tal olid kopsud nagu pooltühjad õhupallid, puhusin need õhku täis ja kopsud hakkasid tööle. Nii oli mitmeid organeid vaja turgutada.»

Kuu aega hiljem sai poiss haiglast välja ja võis kooli minna, nagu ei olekski midagi juhtunud. Tänini on ta täiesti terve. Tema lähedased on öelnud, et poisil on avanenud ka sensitiivsed võimed.

Igal inimesel on sensitiivsed võimed

Heli on seda meelt, et igal inimesel on olemas sensitiivsed võimed. Enamasti on need uinunud olekus. Traumad ja surmalähedased kogemused võivad aga need võimed lahti raputada. Ka see, kui inimene otsib abi alternatiivmeditsiinist, on mõnikord algus sellele, et ta hakkab ise peagi tunnetama, nägema, kuulma sensitiivsel tasandil.

Heli ei karda inimesi aidata. Ta on toetanud vähihaigeid, kellest ühe mehe lugu on eriti edukas – kasvaja vähenes poole võrra ja meest sai opereerida. Nüüdseks on mees pärast kasvaja eemaldamist terve.

«Miks ma peaksin aitamist kartma. Mina ei kasuta ennast. Lähen Maagilise Matrixi kaudu teatud teadvusseisundisse, kus mu sagedus tõuseb oluliselt kõrgemale, umbes nagu Tiibeti munkadel, kui nad tervendustööga tegelevad. Madalamal sagedusel võnkuval energial pole võimalik mulle külge hakata. Hoian seda seisundit ning lasen inimesel ise teha alateadvuse tasandil oma valikud ja mustrite muutused. Mul on küll konkreetne soov tervendada, aga mina ei kontrolli seda,» kirjeldab naine oma toimimist, mida ta ei pea mingiks eriliseks “ülivõimeks”.

See, mida sa mõtled, toimib

Heli on seda meelt, et tervenemiseks ei pea inimene alati tervendajasse uskuma, sest meie alateadvus on oluliselt targem. «Kui on kusagil füüsiline või emotsionaalne probleem, siis alateadvus tegelikult otsib tervendavat informatsiooni. Kõik, mida me näeme ja tajume, on meie sees. Ehkki meil on tunne, et kõik asub väljaspool, paneme tegelikult pildi kokku nägemiskeskuses, mis asub meie pea kuklaosas, nii et kogu maailm on meie peas.»

Iga inimene saab mõjutada oma reaalsust ja igal inimesel on justkui oma isiklik reaalsus. «See, mida mina mõtlen ja millele tähelepanu pööran, minu elus toimibki. See, mida sina mõtled, toimib sinu elus. Iga mõte on mateeria, seega tegelikult tasuks neid pidevalt jälgida, et nad endas positiivset olekut kannaks. Inimesed võiksid mõelda sellest, mida nad oma ellu soovivad,» on elu Helit õpetanud.

Terveks teeb inimese mitte teine inimene, vaid tema alateadvus. «Inimese keha on kui hologramm, mille omadus on see, et igas väiksemaski osas sisaldub kogu terviku informatsioon. Kui panna käed inimesele peale, mõjutatakse sellega alati kogu tervikut.»

Heli hoiab oma meele avatuna ja on kogu aeg ootamas ootamatut. «Ja imed juhtuvadki minu elus. Ma usun, et kõik on võimalik. Kõiki asju annab paremaks teha. Suhtun kõigesse, mis juhtub, et ju on see millegi jaoks vajalik.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles