Uuring: eestlased on füüsiliselt aktiivne rahvas

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB maijooks 2012 Tallinna lauluväljakul.
SEB maijooks 2012 Tallinna lauluväljakul. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Meditsiiniajakirjas Lancet avaldatud uuringu kohaselt on eestlased üks sportlikumaid rahvaid Euroopas.

Kõige aktiivsemad on kreeklased, kellest 16 protsenti ei tegele füüsilise koormusega, vahendab The Guardian. Saame uhked olla, et Eesti paistab hästi silma –  vaid 17 protsenti meist ei ole füüsiliselt aktiivsed. Meile järgnevad hollandlased 18 protsendiga.

Tuleb välja, et kõige laisemad on maltalased, kellest suisa 71, 9 protsenti harrasta aktiivset eluviisi. Serbias on spordipõlgureid 68, 3 protsenti rahvast.

Uuringu autoriks oli Pedro Hallal Brasiiliast. Teadlased võrdlesid 122 riigi andmeid ning üldiste andmete põhjal selgus, et üks kolmandik täiskasvanutest ja neli viiendikku alaealistest ei liiguta end piisavalt.

Selleks, et julgustada inimesi rohkem kõndima, rattaga sõitma ja trenni tegema, on proovitud mitmeid erinevaid meetodeid. Üks edukamaid on olnud Columbia pealinn Bogota, kus pühapäeviti ja riiklikel pühadel peetakse liiklus kinni, et tervisesportlased saaksid rahus linnas jalutada, rulluisutada, joosta ja rattaga sõita. See meelitab iga nädal kohale umbkaudu miljon inimest, kellest suurem osa on väikese sissetulekuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles