Tõusev trend: fotograafi palkamine sünnituse pildistamiseks

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üha enam professionaalsed fotograafe on hakanud tegelema sünnituste pildistamisega. Fotograafid jäädvustavad uue elu algust sama täpsusega nagu pulmi.

Paljud küll võitlevad selle trendi vastu, öeldes, et mõned asjad peaksid privaatseks jääma, kuid on neid emasid, kes on sünni pildistamise tulihingelised pooldajad, kirjutab Daily Mail.

Trendi pooldajad ütlevad, et sellise olulise sündmuse jäädvustamine annab vanematele hiljem võimaluse uuesti läbi elada üht oma elu kõige tähtsamat hetke.

Sünnituste fotograaf Jessica Roberts, kes alustas raseduste jäädvustamisega, pildistab lapse sünni alates lapse pea ilmumisest kuni nabanööri läbilõikamise ning beebi ema rinnale asetamiseni. Fotod on selged, dramaatilised ja samas intiimsed.

Roberts ütleb, et sünnitamise hetkel on tema justkui kärbes seinal, kes igat hetke vanematele jäädvustab.

Sündide pildistamine sai alguse USAst, kust sünnitamise fotografeerimine on juba sama oluline, kui fotograafi tellimine pulma. Suurbritannias on see trend tõusuteel, hetkel pakuvad seda teenust umbes tosin fotograafi, kelle «paketti» kuulub ka raseduse ja imiku pildistamine. Miks aga vanemad lasevad sünnitust pildistada?

Shellely Brinkley, kes on oma kolme sünnitust pildistada lasknud, ütles, et sünnitaja rollis olles ei näe, mis tegelikult toimub. Ta lisab, et tundis uudishimu selle vastu, kuidas tema lapsed siia ilma saabuvad.

Brinkley on oma sünnitustest lasknud teha kaks slaidiesitlust: üks «viisakam» versioon, mida sõpradele-tuttavatele näidata ja teine versioon, mida ainult tema ja tema abikaasa vaatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles