Lugeja retseptisoovitus: lihtne võileivatort

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Annika

Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Vabariigi aastapäeva ja läheneva naistepäevaga seoses ootame lugejatelt kuni 5. märtsini põnevaid retsepte, mille saatjate vahel

loosime 6. märtsil välja ühe restorani Kaerajaan ja ühe restorani Da Vinci kinkekaardi

.


Lihtne võileivatort

Valmistusaeg: 30 minutit ja soovitavalt üks öö külmas

Vajalikud ained:

18 viilu röstsaia. Kõige sobivam on klassikaline «Kuldne» röstsai.

Täidis:
*300 g sinki
*170 g maitserohelisega toorjuustu
*150 g riivitud juustu
*300 g majoneesi
*500 g hapukoort
*1 puljongikuubik, soovitavalt kanamaitseline

Kaunistuseks:
*5 õhukest singiviilu
*umbes 4 kirsstomatit ( arv sõltub tomatite suurusest)
*1/2 pikka värsket kurki
*värsket tilli

Valmistamine:

Haki sink. Sega kausis kõik täidise ained kokku. Tee valmis puljong. Lao kandikule 6 saiaviilu (võid saiaviiludel ääred ära lõigata), saiaviilud immuta puljongiga ja kata täidisega.

Lao peale järgmine saiaviilude kiht, immuta saiaviilud puljongiga ja kata jälle täidisega, nii tee ka kolmas kord. Tordi keskele lao singiviilud nii, et viilude vahel oleks ruumi kirsstomatitele, kirsstomatid lõika pooleks ja lao singiviilude vahele.

Lõika kurk kuubikuteks ja kaunitsa singiviilude ning kirsstomatite ümbrus kurgikuubikutega. Äärtele raputa hakitud tilli.

Lase tordil külmas seista, soovitavalt üks öö. Tordist jagub umbes kaheksale inimesele.

Autor: Annika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles