Rahvusvahelise fotonäituse pildimüügi tulu annetatakse Pelgulinna sünnitusmajale

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ilmakodanik Pelgulinna sünnitusmajas.
Uus ilmakodanik Pelgulinna sünnitusmajas. Foto: Liis Treimann

Täna, 4. aprillil, avatakse Nokia Kontserdimajas rahvusvaheline fotonäitus «Fotograafi visiitkaart 2012», mille pildimüügi tuludest toetatakse Pelgulinna sünnitusmaja enneaegsete vastsündinute hingamispuudulikkuse probleemide raviks vajaliku SiPAP-aparaadi soetamist.

Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi patroon Laine Randjärv, kes näituse avab, tänab korraldajaid: «SiPAP-aparaat on ülimalt vajalik aparaat, mille olemasolu mõjutab väga tugevalt enneaegsete vastsündinute tervist. Tänan Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi nimel kõiki, kes on fotonäituse toimumisele oma õla alla pannud ja kutsun samas näitust külastama ning ka heategevuslikust fotomüügist osa võtma.»

Näitus on teadaolevalt esimene rahvusvaheline fotonäitus Eestis, kus on esindatud korraga nii erineva tasemega fotograafid, osa võtab 33 fotograafi. Aprillikuu jooksul selgitatakse näitusel osalevate fotograafide hulgast välja parimad, kelle töid saab edasi näha maikuus Stockmanni kaubamajas ja juunis Pärnu Kontserdimajas. Lisainfo: www.fotoklubi.com.

Fotomüügi tuludest toetatakse Eesti Fotoklubi Fotokunstifondi ja Pelgulinna sünnitusmaja enneaegsete vastsündinute hingamispuudulikkuse probleemide raviks vajaliku SiPAP aparaadi soetamist. SiPAP-meetodi kasutamine aitab ära hoida raske hingamispuudulikkuse kujunemist ning vähendab invasiivsete meetodite (kopsude kunstlik ventilatsioon) rakendamist. See omakorda aitab vähendada kroonilise kopsuhaiguse kujunemist ja lühendab hapnikravi vajadust. Sellest tulenevalt saavad enneaegsed vastsündinud varem haiglast koju ning see hoiab ka ära kroonilisest kopsuhaigusest tulenevad terviseprobleemid imiku- ja väikelapseeas.

Aparaat maksab 15 000 eurot. Kõige kiirem viis Pelgulinna sünnitusmaja toetada on helistades annetusnumbritele 900 6000 - annetad 5 eurot ja 900 6100 - annetad 10 eurot. Samuti saab teha annetuse SA Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi pangakontodele 221014760940 (Swedbank) või 10220049001018 (SEB).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles