Koolikotid panevad laste seljad valutama

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaanias läbi viidud uuring näitas, et liigsete õpikutega täidetud koolikotid põhjustavad lastele tugevat seljavalu.

Uuringu tulemustes selgitati, et paljud lapsed kannavad endaga kaasas liiga palju õpikuid ja seetõttu valutavad ka nende seljad, vahendab BBC. Uuringu autorid ütlesid, et laps ei tohiks endaga kaasas kanda rohkem kui 10 protsenti oma kehakaalust.

Uuringu käigus mõõdeti 1403 12-17-aastast õpilast Põhja-Hispaania koolides. Selgus, et ligi kaks kolmandikku lastest kandis endaga kaasas rohkem kui 10 protsenti oma kehakaalust.

Lapsed jagati koolikoti raskuse järgi nelja gruppi ja need, kel oli raske kott, kurtsid 50 protsenti suurema tõenäosusega seljavalude esinemist kui need, kel kerge kott.

Teadlaste sõnul on seljavalud suuremaks probleemiks tüdrukute seas ning vanusega läheb see vaid hullemaks. Uuringu autorite sõnul on tulemused väga tähenduslikud, sest väga paljud lapsed tassivad seljas liigset raskust, mida ei lubata isegi täiskasvanutele töökohal.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kas oled oma lapse pakitud koolikotti kunagi kaalunud?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles