Kutsuvalt punane salat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Valmistasin seda salatit esmakordselt jõululauale, kus kutsuvalt punane salat külaliste seas suure poolehoiu võitis. Maitsev salat on pärast pühi korduvalt me laual olnud ning ka Nami-Nami kasutajatelt  kiita saanud.

Peet on üks väheseid köögivilju, mis märtsiski hästi maitseb. Granaatõuna sädelevad seemned sisaldavad aga palju kasulikke fütokemikaale ja veidi vitamiine, mis kõik aitavad kevadväsimusega võidelda. Et salat ei sisalda loomseid saadusi, sobib see väga hästi ka kõigile paastujatele. Proovige!

Peedi-granaatõunasalat
•    500 g küpsetatud, aurutatud või keedetud peeti
•    1 suurem granaatõun
•    1 väiksem punane sibul
•    väike kimp peterselli


Kastmeks:
•    3 sl külmpressitud oliiviõli
•    2 sl palsamiäädikat
•    napp teelusikatäis kuivatatud tšillihelbeid või veidi hakitud punast tšillit
•    soola ja musta pipart

Lõika peet väiksemateks tükkideks, haki petersell, lõika sibul õhukesteks viiludeks. Puhasta granaatõunaseemned.

Sega kausis kergelt peet, granaatõunaseemned, petersell ja sibulaviilud. Sega ka kastmeained ja lisa salatile. Lase enne serveerimist tund aega maitsestuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles