Evelin Ilvese kleidi disainis Merike Pääro

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Foto: Sille Annuk

Evelin Ilvese Eesti Vabariigi 94. aastapäeva vastuvõtu kleidi disainis Bastioni peadisainer Merike Pääro ning ehted valmistas Anneli Tammik.

Merike Pääro iseloomustab oma loomingut järgmiselt: «Kleit on oma valmistatud naturaalsest villasest ja läikivast iirisniidist kootud kangast. Inspiratsiooniks olid setu ehted ja Hiiumaa rõhud.»

Kunstnik Anneli Tammik, kes valmistas Evelin Ilvese tänavused vabariigi aastapäeva ehted, on disaininud ja valmistanud presidendi abikaasa ehted viimased neli aastat, edastas presidendi kantselei.

«Stiliseeritud rõhu puhul on dekoratiivse elemendina kasutatud erinevate maakondade mustreid. Samad motiivid on võetud aluseks ka kõrvarõngaste, sõrmuse ja peaehte kujundamisel. Materjalidena on kasutatud oksüdeeritud hõbedat, kividest on kasutatud topaase, akvamariine ja turmaliine,» ütles Tammik.

Meigi tegi Evelin Ilvesele Katrin Sangla, soengu autor on Hairexpressi juuksur Anneli Kangro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles