Kohtinguteenuse pakkuja: kellelegi pole otsaette kirjutatud, et ta on vallaline

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks on tihtipeale kenadel, haritud ja edukatel inimestel niivõrd raske leida sobivat kaaslast? Esmapilgul võiks ju arvata, et kui inimene on hea suhtleja ja liigub seltskonnas ringi, ei tohiks tal mingit probleemi olla. Ometi on ja seda kinnitab ka kohtinguteenuse pakkuja Tea for Two kogemus.
 

Et Tea for Two teenust kasutavad just kõrgelt haritud ja maksejõulised inimesed, on selle firma klientuur heaks näiteks, et kõik need eeldused ei taga partnerivaliku lihtsat kulgu. Siiski nendib üks firma asutajatest Grete Pastak, et nende juurde ei tule inimesed, kes üldse kaaslase leidmisega hakkama ei saa - pigem antakse endale seeläbi üks lisavõimalus.

Enamik firma klientidest on 30-50-aastased inimesed, kellel on kiire elu - see tähendab, et lisaks tööle tegeletakse ka mitmede hobidega. Kuid tavaliselt käiakse Grete sõnul üritustel või saadakse kokku oma tavapärase seltskonnaga ja seetõttu on väga vähe võimalusi tutvuda uute inimestega.

«Paljud on ise sotsiaalselt väga aktiivsed inimesed, kuid nemad ise ütlevad, et teatud vanuses inimene ei astu enam julgelt ligi ega küsi, kuidas oleks ühe kohviga, nagu seda 20ndates tehakse,» lisab Grete.

«Kellelegi ei ole otsaette kirjutatud, et tegelikult olen vallaline ja mind võib julgelt välja kutsuda. Seetõttu inimesed suhtlevad omavahel pigem põgusalt, vesteldakse kas tööst, hobidest või ilmast, teadmata, kas su vestluspartner on vallaline. Nii need juhused mööduvad,» selgitab ta.

Lisaks on nende üksikute inimeste sõpruskond Grete sõnul sageli suhetes ja pereinimesed. «Seetõttu ei minda tihti üksi kuhugile vallatlema. Ööklubidesse üle 30-aastane naine ning 40-aastane mees enam naljalt ei lähe.»

Loomulikult tuleb ette ka seda, et uute inimestega tutvutakse küll pidevalt, kuid seda õiget pole veel lihtsalt leitud.

Teisel ringil: kasvasime lahku!

Grete sõnul on firmal enamasti kahesuguseid kliente. Ühed on kolmekümnedate alguses ning neil pole enamasti seljataga pikka suhet või kooselu ja lapsi. Teised on aga olnud pikas kooselus või abielus ning on lastega.

«Noortele on kohtinguteenus väga tuntud mujalt maailmast ja nemad leiavad, et see on üks väga normaalne viis leida endale partnerit - seda enam, kui päevas on tegevusi enam kui kaheteistkümneks tunniks. Nad arvavad, et on õpitud, töötatud ja möllatud piisavalt ja nüüd oleks aeg muude väärtuste jaoks,» selgitab Grete, lisades, et Tea for Two teenuse kasutamine on nende jaoks ka omamoodi lõbus ja huvitav väljakutse uute tutvuste leidmiseks.

Need, kel lapsed juba olemas ja pikem kooselu selja taga, leiavad aga, et lastele on end piisavalt pühendatud ja nüüd on aeg iseendale mõtlema hakata. «Tihti soovitakse siinkohal leida võrdväärset partnerit, kellega pigem koos erinevaid hobisid harrastada, teatris/kinos käia ning mööda maailma reisida.»

Kuid mis põhjusel on pikemas suhtes olnud inimeste kooselud lõppenud? Grete sõnul tuuakse enamasti välja kaks põhjust. Üheks neist on: «Kasvasime lahku!». «Noorelt alustatud, inimesed on vahepeal edasi arenenud, kuid kahjuks on tekkinud erinevad vaated elule,» selgitab ta.

Teine levinum põhjus on aga laste tulek perre, mis peaks justkui hoopiski liitma, kuid millega paraku ei osata alati hakkama saada.  «Lapse sünd muudab suuresti kahe inimese elu. See on minu arust kurb koht, kus ma näen, kui palju suhteid läheb laiali, kui laps(ed) on vaid 2-aastased ning vanemad, täiskasvanud inimesed, ei suuda leppida muutunud olukorraga, aktsepteerida, mõista, kohaneda... Vahepeal, pärast lahutust/lahkuminekut, kasvatataksegi lapsi ja kui lapsed juba piisavalt suured/iseseisvad, võetakse uuesti enda hingeelu käsile,» räägib Grete. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles