Ühendriikides lasi naine sünnituse esile kutsuda, et surev mees näeks oma tütart

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühendriikides lasi naine nimega Diane Aulger sünnituse kaks nädalat enne tähtaega esile kustuda, sest ta mees leidis, et enam ei ole aega oodata. Abikaasa Markil oli elada jäänud vaid mõni päev ning ta soovis väga enne surma oma last näha.

Naise sõnul oli mees väga kurb ja nuttis, kui ta vastsündinud Savannah' mehe kätele asetas, vahendab Huff Post. Mees suri viis päeva hiljem vähiravi tagajärgedel tekkinud tüsistustesse.

52-aastasel Texases elanud mehel tuvastati vähk möödunud aprillis. Operatsioonile järgnenud keemiaravi järel tundus, et ravi oli edukas. Novembris esines mehel raskusi hingamisega ning kui nad viimaks jaanuaris arstide poole pöördusid, tuli välja, et mehel oli keemiaravi tõttu tekkinud kopsufibroos, mis põhjustab kopsude armistumist ja paksenemist.

Pere arvas, et olukord ei ole midagi tõsist ning pereisa naaseb paari päeva jooksul hingamismaskiga, kuid arst tõi kainestava uudise: mehel oli jäänud elada vaid viis või kuus päeva.

31-aastane naine rääkis, et mees palus enne surma last näha. Vanemad olid varem planeerinud loomulikku sünnitust ning sünnitähtajaks oli 29. jaanuar. Sünnituse esilekustumist soovitas arst ning naine oli kohe nõus.

Naine sünnitas lapse mehega ühes palatis 18. jaanuaril ning pärast sündi sai mees ligi 45 minutit tütart enda süles hoida. Hiljem oli ta aga selleks liiga nõrk ning paar päeva hiljem langes isa juba koomasse ning suri.

Peres ootasid väikeõde ees ka neli vanemat õde-venda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles