Miks Soomes töötavad Eesti mehed oma naisi petavad?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestlanna Liina on Soomes üsna sageli ning seetõttu on ta näinud ka Eesti meeste Soomes töötamise telgitaguseid. Kahjuks on need telgitagused aga seotud väga palju võõraste naiste ja lõtvade elukommetega.

Liina sõnul on tüüpiline Soomes töötav Eesti mees selline – endal lapsega või alles rase naine kodumaal ootamas, kuid mees käib igal nädalavahetusel pubis naisi sebimas ning ringi trallitamas. Naine ei tea sellest aga midagi, sest valetamises on mehed väga osavad. «Sõna otseses mõttes on kõik Eesti mehed Soomes vabad mehed,» võttis Liina oma nähtu ühe lausega kokku.

Tema teab pea kümmet meest, kellel on Eestis naised ja lapsed või rasedad naised ning kes oma partnereid pidevalt petavad. «Üks näide: mees, kellel on Eestis naine ja kes kasvatab tema lapsi, on ise igal nädalavahetusel kuskil baaris, mõni soome naine veab ta siis enda juurde ning nädalavahetus on jälle korda läinud!»

Valetada oskavad nad naise sõnul uskumatult hästi ja sujuvalt - tema nendega telefonis rääkides küll midagi kahtlustada ei oskaks. «Mehed väidavad, et istuvad terve nädalavahetuse ilusti korteris ja vaatavad filme, samal ajal panevad juba jalanõusid jalga, et baari või klubisse minna,» tõi ta näite.

Naised kipuvad tavaliselt olema sinisilmsed ja uskuma, et kõigi teiste mehed petavad, nende omad ainult mitte. Tõde on aga see, et enamasti nende mehed oskavad lihtsalt väga hästi valetada, arvas Liina. Ja tegelikult pole isegi valesid vaja - kõrvalhüpped jäävad lihtsalt mainimata.

«Samuti pole mõtet tuua välja ideed, et petmise põhjuseks on sassis pereelu ja et mees ei lähe mujalt midagi otsima, kui kodus on kõik korras. Tegelikult pole nii. Tegelikult võib mehe pereelu Eestis vägagi ideaalne olla, aga lihtsalt Soomes pole naist kaasas, on aga teised naised ja isu - kõik on väga lihtne!»

Liina teab meest, kellel sündis just laps ning kellel on suurepärane naine, aga mees on lihtsalt korterikaaslaste kombed ära õppinud. «Seega minu arust pole truudusetuse põhjuseks selle teatud inimgrupi amet, IQ-tase, sugu või midagi muud. Põhjuseks on vahemaa, mille tõttu tuntakse end kindlalt. Ehk siis truudus on tõesti enamasti juhuse puudus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles