Halvad harjumused, mis teevad sulle endale liiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ära piina ennast
ära piina ennast Foto: SCANPIX

Sageli teeme endale märkamatult liiga. Me oleme enda vastu õigustamatult karmid, nõuame palju, ei väärtusta oma soove ning muretseme iga tühiasja pärast. Marcandangel.com soovitab just alljärgnevate asjade lõpetamist.
 

Lõpeta aja pühendamine valedele inimestele

Elu on liiga lühike, et veeta seda inimestega, kes imevad sinust elurõõmu välja. Kui keegi tahab sind enda ellu, siis teeb ta sulle ruumi. Sa ei peaks oma koha pärast võitlema. Ära kunagi suru end kellegi ellu, kes ilmselgelt sind sinna ei taha. Olulised pole inimesed, kes seisavad su juures hiilgeaegadel, vaid need, kes toetavad sind raskustes.

Lõpeta oma probleemide eest ärajooksmine

Vaata neile otsa. Ei, see pole kerge. Pole inimest, kes suudaks kergekäeliselt lahendada kõik elus ettetulevad probleemid. Me saame pahaseks, lähme närvi, haavume ja kukume. See ongi elu eesmärk – probleemidega silmitsi seismine, nende omaksvõtmine, õppimine ja lahenduste otsimine.

Lõpeta endale valetamine

Sa võid ju valetada kõigile teistele, kuid iseendale ei saa valetada. Meie elu paraneb ja on kvaliteetsem, kui võtame riske. Esimene ja kõige raskem väljakutse on endaga üdini aus olemine.

Lõpeta enda vajaduste tagaplaanile asetamine

Kõige valusam on enese kaotamine kedagi teist armastades. Sel juhul on ainult teine inimene esiplaanil ja ennast tagaplaanile pannes unustad, et ka sina oled eriline. Jah, aita teisi, aga aita ka iseennast. Kasuta just praegust momenti, et enda soove ja unistusi esiplaanile tuua!

Ära proovi olla keegi, kes Sa pole

Elu üks suuremaid väljakutseid on olla sina ise, sest maailm püüab meid pidevalt muuta. Keegi on alati ilusam, targem ja noorem, kuid nad ei ole kunagi sina. Ole sina ise ja õiged inimesed armastavad tõelist sind!

Lõpeta minevikust kinnihoidmine

Sa ei saa elu uue peatükiga alustada, kui muudkui loed eelmist peatükki.

Ära karda vigu teha

Millegi tegemine ja seejuures eksimine on vähemalt kümme korda produktiivsem kui mitte millegi tegemine. Iga edulugu sisaldab ka ebaõnnestumisi ja iga ebaõnnestumine on samm edu saavutamise suunas. Pidevalt kartes lõpetad sa tegemata, mitte tehtud asjade kahetsemisega.

Lõpeta oma vigade eest enda nuhtlemine

Me võime ju armastada valet inimest või nutta valede tegude pärast, kuid üks on kindel – vead ja eksimused aitavad sul leida end ja asju, mis on sinu jaoks õiged. Me kõik teeme vigu, kahtleme ja kahetseme. Iga väiksemgi asi, mis su elus on juhtunud, on põhjusega ja valmistab sind millekski ette!

Lõpeta õnne ostmise proovimine

Paljud meie ihaldatud asjad on kallid. Tõsiasi on, et meid tõeliselt rahuldavad hetked on saadaval tasuta – armastus, naer ja kirega töötamine.

Lõpeta enda valmisoleku alahindamine

Kui mõni hea võimalus avaneb, siis ei tunne keegi end täielikult valmis olevat. Enamik elu pakutavatest võimalustest sunnib meid kasvama, arenema ja mugavustsoonist välja astuma.

Lõpeta enda sidumine valedel põhjustel

Armusuhted peavad olema arukalt valitud. On parem olla üksi, kui halva seltskonnaga. Pole vaja kiirustada, sest kui miski on määratud olema, siis varem või hiljem nii ka läheb. Armu siis, kui oled valmis, mitte siis, kui tunned end üksikuna.

Lõpeta uute suhete tõrjumine põhjusel, et vanad ei toiminud

Ühel hetkel saad aru, et iga inimesega kohtumisel on mingi eesmärk. Mõni paneb sind proovile, teine kasutab ära, kolmas õpetab. Kõige olulisem on aga see, et ühel hetkel ilmub su ellu keegi, kes toob sinus esile parima.

Lõpeta pidev võistlemine

Ära hooli asjadest, mida teised sinust paremini teevad. Keskendu iseenda rekordite löömisele. Edu võtmeks on võitlus iseendaga!

Lõpeta teiste peale kade olemine

Kadedus on kellegi teise õnnistuste kokkulugemine enda omade asemel. Küsi endalt: «Mis on minul sellist, mida teised tahavad?»

Lõpeta viha pidamine

Ära ela oma elu vihaga südames. Nii lõpetad vaid endale haiget tehes. Andestades ei pea alla suruma haavata saanud tundeid, vaid oskama neid selja taha jätta. Lase nad endast lahti, leia rahu ja vabasta end!

Lõpeta käitumine, nagu oleks kõik hästi, kui tegelikult pole

On normaalne olla vahel nõrk, kurb ja õnnetu, olla masenduses ja vajada hoolitsust. Sa ei pea kogu aeg olema tugev ja teesklema, et kõik on hästi. Ära mõtle kogu aeg selle peale, mida teised inimesed mõtlevad, nuta kui on tarvis, ka see on tervislik. Mida varem sa nutad, seda varem sa taas naeratad.

Lõpeta kõigile kõige olemine

See on võimatu. Kõigile kõige olemise proovimine lihtsalt põletab sind, aga ühe inimese naeratama panek võib muuta ta maailma! Keskendu kõigi asemel vähematele inimestele.

Lõpeta keskendumine asjadele, mida sa ei taha, et juhtuks

Keskendu sellele, mida sa tahad, et juhtuks. Positiivne mõtlemine on iga eduka loo algus. Kui alustad iga päeva mõttega, et täna tuleb suurepärane päev, siis see tulebki. Mõeldes, et jälle on alanud üks mõttetult rutiinne päev, on tuju halvem ning negatiivsus leiab su juurde üha sagedamini tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles