Viis toitu, mis teevad sind näljasemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ei ole vast üllatav, et mõned dieettoidud on need, mis tegelikult kõhtu ei täida. Portaal blisstree.com nimetas veel viis toitu, mis vaid tõstavad isu ja tekivad suuremagi näljatunde, kui oli enne söömist.

Pasta ja kuklid

Toidud, mis sisaldavad palju rafineeritud süsivesikuid, nagu paljud makaronid ja sai, tekitavad tunde, et kõht ei olegi täis. Veresuhkru tase tõuseb, insuliin annab tagasilöögi ning veresuhkru tase on lõpuks veelgi madalam kui enne. Seepärast ongi mõni aeg pärast sellist sööki uuesti nälg.

Restoranides pakutakse sageli enne sööki klientidele kukleid. Need suurendavad näljatunnet ja seega sööd rohkem.

Saad seda vältida ja ikka nautida pastat, kui valid täisterapasta ja -saia.

Salatikaste

Doktor Louis J. Aronne selgitas, et salatikaste mõjub kehale samamoodi nagu pasta. Salat võiks olla  garneeritud vinegretiga.

Alkohol

Kui asud kohe alkoholi kallale ega võta kõrvale suupisteid, siis tunned üsna pea, pärast paari veinipokaali, suurt söögiisu. Teadlased on avastanud, et teatud joogid tõstavad söögiisu. Eriti teevad seda õlu ja punane vein.

Piim, või ja juust

Piimas, võis, juustus, loomalihas ja palmiõlis leidub palmitiinhapet, mis vähendab insuliini ja leptiini. Need hormoonid reguleerivad isu ja annavad märku, millal kõht on täis.

Hommikusöögihelbed

Paljud hommiksöögihelbed sisaldavad liiga palju suhkrut. Jälgi silte ja vali need, mille koostises on proteiine, kiudaineid, täisteravilju ja väga vähe suhkrut. Rohke suhkur mängib insuliinitasemega, nii et näljatunne võib tulla juba siis, kui suhkru mõju ei ole veel ülegi läinud.

Friikartulid

Friikartulid panevad alati tundma, et neid jäi väheks. Asi on selles, et nad sisaldavad väga palju süsivesikuid.

Nullkalori söök

Oled seda ilmselt varemgi kuulnud, aga toidukorra vahelejätmine on üks hullemaid dieedivigasid, mida teha. Kui oled rohkem kui viis tundi söögita, siis näljahormoonid tõusevad ja täiskõhuhormoonid langevad. Kehale saadetakse signaal ning kui sööd, läheb rohkem kaloreid otse rasvarakkudesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles