Tallinn Dolls kostitab moesõpru uues stuudiopoes

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dolls FIBIT'il
Tallinn Dolls FIBIT'il Foto: Jelena Rudi

Moebrändi Tallinn Dolls loovjuht Mari Martin ja disainer Karolin Kuusik avasid täna õhtul pidulikult oma uue stuudiopoe Tallinnas Tatari tänaval, otse Õnnepalee taga. Alates homsest on pood avatud kõikidele tavakülastajatele.

Uues poes on lisaks käimasoleva hooaja kollektsioonile võimalik tutvuda ka järgmise aasta sügistalve kollektsiooni näidiseksemplaridega.

Nii Karolin kui Mari kinnitavad kui ühest suust, et Kadriorust koliti Tatari tänavale eelkõige ruumipuuduse tõttu. «Asju on rohkem, kollektsioon on suurem,» märgib Mari. «Ja töö tegemiseks on ka vaja ruumi,» lisab Karolin.

Kuid vähem oluline pole loomulikult ka asukoht otse kesklinnas. «Meil siin disainerid on sellised mitteliikuvad...,» ei jõua Mari veel lauset lõpetada, kui Karolin segab juba naeru kihistades vahele: «Väga liikuvad!».

«Aga mitte autoga!» paljastab Mari tõe ning lisab, et ühelt poolt ongi oluline, et pood oleks jala ligipääsetav, teiselt poolt on suureks boonuseks piisava hulga parkimiskohtade olemasolu klientide jaoks.

Lisaks meeldivad moekatele Tallinn Dollsi neidudele tööstuslikud pinnad. «Liiga palju glamuuri ei olegi vaja - need riided kompenseerivad kõik seda tööstuslikku keskkonda,» selgitab Mari.

Uus stuudiopood jaotub kaheks osaks - eespool on pood nagu pood ikka, kus võimalik uudistada valmisrõivaid ja ka mõningaid brändi sümboolikaga ehteid, tagapool asub aga väike stuudio.

«Kui poest keegi midagi ostab ja tahab näiteks lühemaks teha, siis on meil võimalik ka kohe reageerida,» selgitab Karolin. Mari lisab, et stuudipoes saab kohe sisse anda eritellimusi, võtta selleks vajalikke mõõte ja valida erinevaid kangakombinatsioone.

Viimane tähendab seda, et kui kliendile meeldib küll väga mõni poes müüdav rõivaese, kuid ta sooviks seda endale hoopis teistsugusest kangast, siis on võimalik tal endale meelepärast kangast ka valida. «Nii et saab ka selliseid tailor-made asju teha,» märgib Mari.

Et ideaalse kehaga inimesi pole olemas, tuleb vahel valmisriideid ka kliendi mõõtude järgi veidi kohendada või hoopis eritellimusel õmmelda. Kuigi Mari tunnistab, et nn. ebastandardsed mõõdud on ju põhimõtteliselt igal inimesel. Poes on olemas valmisriided suuruses 34 kuni 42.

Viimase aja tähtsamaks suunaks on aga Tallinn Dolls jaoks töötav naine ehk siis stiilsete ja silmapaistvate kontorirõivaste valmistamine. «See tegelikult on jooksnud meie kollektsioonist kogu aeg läbi ja olnud alati oluline osa sellest, aga praegu me toome selle eraldi välja,» räägib Mari Office Doll liinist.

«Nii palju on naisi, kes tulevad ja ütlevad, et mul on vaja tööle midagi ägedat selga panna ja see peaks olema esinduslik, aga samas mitte igav,» selgitab Karolin praktilistele töörõivastele keskendumise tagamaid.

Igal juhul on mõlemad naised oma tööga äärmiselt rahul, sest teevad just seda, mis neile meeldib. Ja näha teisi inimesi oma brändi rõivaid kandmas on neile kahtlemata parim kompliment.

Karolin ei väsi kiitmast ka kogu meeskonda, ilma kelleta ei oleks võimalik kõik see, mis tehtud ja teoksil. «Meil on äge kokkuhoidev tiim!» kinnitab ta. 

***

Tatari 64 asuv Tallinn Dollsi uus stuudiopood on alates 25. novembrist avatud esmaspäevast reedeni kell 12.00 – 18.00.

Tallinn Dolls at FIBIT from Tallinn Dolls on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles