Uus veebileht pakub võimalust proffide juhendamisel kodus treenida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänasest on avatud aeroobikatreeneri Kaja Tuisu loodud netileht www.koduaeroobika.ee, mis on Eestis ainulaadne, pakkudes võimalust tegeleda aeroobikaga kodus, endale sobival ajal, ja olla samas juhendatud oma ala tippude poolt.

Idee taga seisev Tuisk selgitas, et kuna taolise lahendusega ei ole kodumaal veel välja tuldud, siis pidi keegi otsa lahti tegema. «Tegelikult oli see perekeskne arutelu, et kui on olemas terve tiim, mida veel oodata – siis tuleb ära teha!» rääkis treener.

Aeroobikasõpru juhendavad veebilehel lisaks Tuisule veel Riina Suhotskaja, Eva-Lena Raenok (pilates), Helbe Pettai (jooga) ja Eva Ottas (tuntud saatest «Kaalust alla»). Ja treenereid on lisandumas veelgi: «Kes on rohkem- või vähemtuntud, aga vähemalt on professionaalsed ja head.»

Tuisk peab oluliseks, et Eesti parimate treenerite õpetustest saaksid edaspidi osa ka Tallinnast väljaspool elavad inimesed. «Nüüd oli ehe näide, kui me käisime Riinaga (Suhotskaja – toim) Viljandis ühte uut spordiklubi avamas, siis inimesed lihtsalt ei mahtunud saali ära,» nentis treener.

Veebilehte plaanitakse Tuisu kinnitusel täiendada iga kuu, et inimestel oleks treeningprogrammide osas vaheldust. «Toome ka teisi stiile ja treenereid sisse just selleks, et inimene saaks ise valida. Kui ta täna näiteks tahab teha jõuharjutusi, homme tantsida ja ülehomme hoopiski venitada või teha joogat, siis ta saab ise ennast mitmekülgselt treenida.»

Praegu leiab kodulehelt tantsulise liikumise, botmixi, selja-ja kõhulihaste treeningu, venituse, jooga ja pilatese treeningvideod. «Meil ei ole veel hiphoppi võetud, kindlasti tuleb ka bailatino – ühesõnaga kõik, mis vähegi võimalik striptiisaeroobikani välja,» ütles Tuisk naljatledes.

Eesmärk on pakkuda treeninguid ka neile, kel puudub võimalus või soov käia spordiklubides. Nagu näiteks vanematel prouadel: «Esiteks nad ei taha enam käia klubides koos tütardega hüppamas ja teine asi on see, et trenni nad ju tahaksid ikka teha, aga mugavalt ja mõnusalt.»

Mõeldud on ka lastega kodus viibivatele emadele ning ka inimestele, kes häbenevad enda keha tõttu rühmas treenida. «Esimene tagasiside oligi täna, kui üks endine klient mulle helistas: «Vat kui hea, nüüd ajan koduaeroobikaga ennast vormi, siis kahe kuu pärast tulen kohale!»,» muljetas Tuisk.

Samuti tõi treener eraldi välja mehed, kes nüüd proffide näpunäidete järgi mugavas keskkonnas trenni saavad teha: «Kui ta ka ei julge naiste keskele tulla, siis saab kodus ikka harjutada.»

Kuna siiani pole keegi võimaldanud harrastajatele algõpet, siis täidab leht tühimiku ka selles osas. Samas on aeroobika põhisammud ning poksi käe- ja jalalööögid kõikides klubides olevate treeningute aluseks. Neid teadamata ei saa ju ka treeningust sajaprotsendilist kasu.

Professionaalsed baastreeningud on koduaeroobika.ee lehel tasuta. Põhitreeningud on saadaval kuutasu eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles