Miks ei ole armastust otsides välimus esmane?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastuse otsinguil võib tekkida tunne, nagu oleks tähtsaim väline ilu, seda vähemalt esmamulje puhul. See arvamus ei olegi väga vale, väidab Columbia ülikooli majandusteadlane Pierre-Andre Chiappori. Ent välimus ei ole peamine.

Chiappori töötas välja valemi, arvutamaks, kuidas saavad mehed ja naised partneri võlumisel kompenseerida kaalus juurdevõtmist, vahendas huffingtonpost.com.

Chiappori meeskonna sõnul on abieluturul suurimateks eelisteks hea välimus ja majanduslik kindlustatus. Vähem silmatorkava välimuse puhul – eriti, kui kaalud rohkem, kui üldiselt atraktiivseks peetakse – aitavad teised tegurid jääda potentsiaalse kaaslase silmis siiski ihaldusväärseks.

Meeste puhul võib kehamassiindeksi kümneprotsendilise tõusu kompenseerida kolme protsendi võrra suurenenud sissetulek. Kogukam naine näib aga võluvam kõrgema haridusega.

Chiappori sõnul näitab tema avastus, et väline ilu ei olegi niivõrd tähtis ning seda on lihtne kompenseerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles