Cosmo Glämmilaat kutsub toetama vähiliitu ja naiste kriisikodu

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Mikomägi
Evelyn Mikomägi Foto: Cosmopolitan

Ajakirja Cosmopolitan korraldataval Glämmilaadal panevad juba sel reedel tuntud trenditeadlikud naised müüki enda riideid ja aksessuaare, mis võiksid õnnelikuks teha kedagi teist. Rõivad, mis kaubaks ei lähe, annetatakse Tallinna Naiste Kriisikodule. Lisaks müüakse üritusel mitmesuguseid heategevuslikke tooteid ning viiakse läbi oksjon, millest saadav tulu läheb Eesti Vähiliidule.

Glämmilaat leiab aset juba neljandat korda ning varasematel aastatel on Cosmopolitani peatoimetaja ja ürituse korraldaja Anu Lille sõnul toetatud näiteks Tallinna Loomaaeda ja HIV-vaba elu elu nimel võitlevat Eesti ühendust LIGO (Life Is Going On).

«Et oktoober on rinnavähikuu ning Cosmopolitan peab üheks enda missiooniks rääkida naiste tervishoiust ning pöörata tähelepanu tihti ebamugavatele (tervise)teemadele, oleme otsustanud seekord vähiliitu toetada,» selgitas Anu Lill. «Rinnavähk ei ole ainult üle 40-aastaste naiste haigus, tähelepanu ohumärkidele saavad pöörata juba nooremas eas naised.»

Ürituse heategevuslik osa hõlmab Avoni roosa lindi sümbolit kandvate heategevuslike toodete ja Reval Café martsipanikookide müüki, samuti viiakse läbi riidebrändi New Yorkeri oksjon. Tulu neist aktsioonidest läheb Eesti Vähiliidule.

Lisaks toetatakse sama ürituse raames ka Tallinna Naiste Kriisikodu. Kõik rõivad, mis Glämmilaadal mingil põhjusel kaubaks ei lähe, saab jätta ürituse toimumise kohas KUMUs spetsiaalsesse koha ja need viiakse kriisikodusse.

«Naiste kriisikodule annetame rõivaid sellepärast, et keerulises olukorras olevad naised saaksid pisut rõõmu tunda tänu neile, kel läheb hetkel elus paremini. Riided ei ravi nende emotsionaalseid haavu ega too leiba lauale, aga kui uued asjad toovad kriisikodus peatuvate naiste päeva pisut helgust ja leiavad praktilist kasutust, on Cosmo glämmilaadaliste eesmärk täidetud,» sõnas Anu Lill.

Erinevalt teistest kauplejatest on näiteks ettevõtja Evelyn Mikomägi otsustanud oma rõivad kohe heategevusele annetada. «Milleks hoida asju, mida ma ise enam ei kanna, niisama kapis, kui saab väikese liigutusega teha kellegi teise olukorra rõõmsamaks,» julgustab ta teisigi naisi oma seismajäänud asju annetama ja mitte vaid kord aastas nendega Glämmilaadale tulema.

Mikomägi algatuse kommentaariks kinnitas Anu Lill, et naised, kel on samuti jäänud seisma hästi hoitud ja kauneid rõivaid, ent pole mingil põhjusel Glämmilaadale oma müügiletti saanud, on oodatud neid soovi korral annetuseks naiste kriisikodule üritusele tulles kaasa võtma.

Glämmilaat ootab kõiki huvilisi 7. oktoobril kell 18-22 KUMU kunstimuuseumisse, sissepääs on 4 eurot. Ürituse õhtujuhiks on Marten Kuningas, esinevad Getter Jaani, Kevin Johansson ja Rosanna Lints. Oma ehete, riiete ja kingadega kauplevad teiste seas moekunstnik Liisi Eesmaa, Cosmo moe- ja ilutoimetaja Karolin Kuusik, laulja ja näitleja Marilyn Jurman ja moepromootor Mari Martin. 

Nõu rindade kontrolliks

Anu Lill pöörab tähelepanu sellele, et iga naine peaks oma rindade tervise eest hoolitsema, niisamuti nagu kantakse hoolt hammaste, näonaha ja juuste eest:

  • Ära kindlasti päevita topless. Rindade nahk on eriti õrn!
  • Kontrolli regulaarselt, kord kuus ise oma rindu. Jälgi, kas on tekkinud kühmukesi või moodustisi, mida sa enne märganud pole. Võid vabalt lasta seda teha oma elukaaslasel, tal ei ole selle vastu kindlasti midagi!
  • Kui märkad midagi ebatavalist rindade juures, mine arsti juurde (ära lükka käiku edasi!) ja konsulteeri temaga. Ma ei soovita lugeda internetifoorumitest «teadjanaiste» jutte, need pigem hirmutavad. Aruta oma küsimusi eksperdiga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles