Dieediga kõhnaks ei saa

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eksperdid rõhutavad taas, et dieedipidamine on vastupidiselt levinud arvamusele siiski halb viis kogunenud lisakilodest vabanemiseks.

Kaalulangetamisoperatsiooni patsiente nõustava Melissa Majumdari sõnul aeglustab hüpotaalamus pikaaegse alatoitumise või dieedi korral keha metabolismi, muutes selle tõhusamaks ja säästlikumaks kalorite kulutamisel, vahendab teadus.err.ee.

Kui keha on dieedi ajal ilma «kütuseta», muutub ta ärevaks ega soovi kaalu vabatahtlikult langetada, vaid arvab, et käes on nälg ning tuleb hakata rasva koguma - sama asi juhtub ka siis, kui toidukordi vahele jäetakse või toidupaus venib pikemaks kui neli tundi.

Nii kui dieet lõppeb ja inimene taastab oma tavapärase söömise, salvestab keha lisakalorid rasvana ning seda energiakogust, mida enne oli parajalt, on nüüd liiga palju.

Nälgimise ajal hakkab keha kütusena kasutama lihaskude ning dieedi lõpuks on lihasmass vähenenud, mis omakorda tähendab, et keha kulutab vähem kaloreid kui enne.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles