Plastikakirurg Peep Pree: enim nõutakse operatsioone rindade suurendamiseks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastikakirurg Peep Pree
Plastikakirurg Peep Pree Foto: SCANPIX

Saksamaal ja Suurbritannias on viimaste aastate jooksul üha rohkem populaarsust võitnud intiimpiirkonna plastiline kirurgia. Kuidas on aga lood Eestis? Milliseid iluoperatsioone nõutakse enim siinmail? Uurisime Eesti kuulsaimalt plastikakirurgilt ja Clinica Ilukirurgia Erakliiniku juhatajalt Peep Preelt.

Peep Pree ise intiimpiirkonna operatsioone ei teosta. Plastikakirurgi sõnul viivad Eestis traditsioonide kohaselt naiste güneko- ja uroplastilisi operatsioone läbi günekoloogid. Häbememokkade korrigeerimist pakuvad mõned üksikud ilukirurgid, enamasti tuleks selle murega siiski naistearstide poole pöörduda.

Samuti ei tegele Pree peenisesuurendamise operatsioonidega. Väga harva pöördutakse tema poole intiimpiirkonda puudutavate palvetega. Sel lihtsal põhjusel, et inimesed on eelnevalt kodutöö põhjalikult ära teinud ja leiavad internetist vajaliku informatsiooni.

Rindade suurendamine

Peep Pree sõnul on kõige nõutavamaks iluoperatsiooniks rindade suurendamine. «Ilu on põhjus, miks vastuvõtule tullakse. Välimuse korrigeerimise abil soovitakse taastada head enesetunnet ja enesekindlust,» rääkis Pree.

Patsiente, kes suuremaid rindu soovivad, võib Pree hinnagul kahte lehte lüüa: ühed ei ole oma looduse poolt antud rindadega rahul, teisi häirivad rinnad, mis on kaotanud pärast raseduse- ja imetamisperioodi endise vormi.

Pärast rinnasuurendusperatsiooni soovitab Pree vähemalt nädal puhata ja taastuda. Sportimist peaks vältima järgnevad kolm-neli nädalat. Kes soovib kirurgi noa alla rindu suurendama minna, peaks finatsilise poole korralikult läbi mõtlema. Clinicas algavad rinnasuurendusoperatsioonide hinnad alates 4000 eurost.

Enamik naisi tulevat vastuvõtule suuruse ja vormi pärast, mõned soovivad ka rindu sümmeetriliseks lõigata lasta. Kümnest naisest kaheksal on Pree hinnangul asümmeetrilised rinnad, kuid nad on harjunud oma vähese asümmeetriaga.

Suurema asümmeetriaga patsiendid soovivad ühesuguseid rindu, märkis Pree, kes küsib selle palve korral alati, et kas ühesuguseks peaks lõikama väiksema või suurema eksemplari järgi.

Rindade korrigeerimine ja/või vähendamine

Rinnasuurendusoperatsioonist järgmisel kohal on lõtvunud rindade korrigeerimine. Pree sõnul mängib siin rolli aeg, imetamine, pärilikkus ning kaalulangus. Gravitatsioonijõu tõttu venivad suured rinnad rohkem välja kui väikesed. Looduse vastu küll võidelda ei saa, aga vahel on kirurgilisest sekkumisest abi.

Vahel tullaksegi Pree juurde ka rindade vähendamise sooviga. «Suur rind on meditsiinilises mõttes tõsisem näidustus operatsiooniks kui väike rind. Suur rind võib oma raske kaalu tõttu põhjustada nii lülisamba kõverdumist, peavalusid kui ka hügieeniprobleeme. Emotsionaalne pool on teisejärguline.»

Kui suured on liiga suured rinnad? Rindadest rääkides ei kipu plastikakirurg neid korvisuuruse põhjal hindama, sest erinevatel firmadel võivad rindade suuruse märgistamiseks erisugused numbrid ja mõõdud olla.

«Me ei ole rinnahoidjategijad, vaid muudame rinda, arvestades inimese kehaproportsioone ja ka tema soove,» rääkis Peep Pree.

Rindade vähendamisele võiks mõelda, kui tekivad erinevad tervisehädad või elukvaliteet on tugevalt häiritud. Sportimisega olevat nii- ja naapidi, olenevalt spordialast.

«Muretsema peab hakkama siis, kui mure tekib. Kui naine malet mängib ja rinnad nuppe maha ei lükka, siis pole ju suur probleem. Kui aga rinnad juba kuninga maha lükkavad, siis on alistumine,» naljatles Pree.

Tõsinedes nentis ta, et suur rind segab tõenäoliselt selliste spordialade juures, kus on nõutav hüppamine või jooksmine.

Eesti naised trende järgima ei kipu

Kui mujal maailmas lähevad naised ka noa alla, et saada omale Jennifer Lopezi või Pippa Middletoni tagumik, siis Eestis Peep Pree sellist trendi täheldanud ei ole. Ilukirurg ütles, et tema vastuvõtule pole selliste soovidega veel pöördutud.

Osalt arvas ta, et tema juurde ei juleta selliste kentsakate palvetega lihtsalt tulla, sest inimesed teavad, et mainekas ilukirurg saadaks nad konsultatsioonilt minema. Väikeses Eestis levivad jutud kiiresti.

«Mis täna on trend, see ei pruugi enam homme trend olla. Kirurgiat ei ole sageli võimalik tagasi keerata,» põhjendas Pree, miks tema valitsevate trendide järgi opereerima ei kipu.

Peep Pree hinnangul on Eesti naised reeglina vaoshoitud ja ilukirurgias valitsevaid trende ei järgi. Samas mainis ta, et mõni patsient tuleb fotoga konsultasioonile, et näidata, mis konkreetselt tema jaoks ilus on ja mida ta soovib. Tegu ei olevat aga kuulsuste fotodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles