Tagurpidi joostes saab tugevamaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tagurpidi joostes saab jooksusõber parema jooksusammu, tugevamad jalad ja väiksema vigastusohu, vahendab rootsi terviseportaal iform.se.

Kui joosta selg ees, kasutad muskleid teisel viisil kui eespidi joostes. Tagurpidi jooks tugevdab jala tagumisi lihaseid, eriti tuharaid, ja vähendab riski hüppeliigeseid, põlvi ja puusi üle koormata.

Suurem jõud ja vastupidavus

Harvardi ülikooli uuringust selgus, et tagurpidi joostes kulutab trennitegija kuni 30 protsenti rohkem energiat kui tavalist jooksu harrastades. Samuti treenib see vastupidavust ning aitab jalgadel kauem töökorras püsida.

Tagurpidi jooksu juures on oluline ühtlane pinnas. Vältida tuleks liiklusega tänavaid ja teid. Kõige optimaalsem on rannaliival sörkimine – saad topeltkasu lihaste tugevdamisel.

Alustada võiks väikeste vahemaadega. Järgmine kord võid oma tavalisel jooksudistantsil kolm korda 50 meetrit selg ees joosta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles