Võluvad rannavormid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne ja pärast päikest: rannamood, kust ei puudu maksiseelikud ja sallid, võimaldab enamat, kui vaid intiimsete kehaosade varjamist.
Enne ja pärast päikest: rannamood, kust ei puudu maksiseelikud ja sallid, võimaldab enamat, kui vaid intiimsete kehaosade varjamist. Foto: Peeter Langovits

Suvekuumuses muutub korraga eriti oluliseks, kuidas näha hea välja ka siis, kui keha katmas vaid napid päevitusriided. Moekunstnik Anu Lensment soovitab, kuidas nappe rannariideid ja figuurikurve omavahel kõige paremini sobima panna.

Kõige olulisem on leida oma figuurile sobivaim variant ning lisada isikupära praktiliste lisandite ja detailidega. Õige valiku võtmeks on figuurikurvide visuaalne tasakaalustamine sobivate värvide, materjalide ja lõigetega.

Kindlasti tasub rohkem tähelepanu pöörata ka rõivastele, mis mõeldud randa minekuks ja selleks ajaks, kui päikesest juba mõõt täis: päikesekleidid, tuunikad, lendlevad rätikud-sallid ning eri peakatted on ühtaegu kaitseks ja moekaks kaunistuseks.

Laiad õlad, kitsas puus

Paremini mõjuvad õlapaeltega rinnahoidjad, mitte kaela taha seotavad variandid. Pükstest sobivad selle kehaga madala värvliga puusapüksid. Kanda võiks ka lehvivaid puusarätte. Efekt ja rõhk peaks olema pigem pükstel kui ülaosal.

Poisilik kõhetu keha

Vormikama mulje saab jätta, valides n-ö täidetud ülaosaga bikiinid. Volüümi annavad ka kroogete, drapeeringute või rüüsidega rinnahoidjad ja püksid, erksad toonid, efektsed kaunistused.

Kõhetule kehale sobivad paremini väikesed mustrid, suured kujundid muudavad mulje visuaalselt veelgi miniatuursemaks. Vali klassikalised bikiinid, trikoodest eelista küljel asuvate väljalõigetega kurve tekitavat varianti.

Täidlane õunakujuline keha

Kanna näiteks trikood, millel on tume keskosa, bikiinirinnahoidjale ­eelista aga keha visuaalselt korrigeerivat särgikut. Püüa leida mõõdukalt mustriline ja pigem tagasihoidlikumat tooni variant, mis muudab keskosa saledamaks ning rõhutab pigem õlgu ja puusajoont.

Pirnikujuline keha

Vali figuuri tasakaalustavad bikiinid, millel on efektsest materjalist või põneva lõikega rinnahoidja ja tagasihoidlikud tumedad püksid. Trikoo puhul sobib hästi heleda üla- ja tumeda alaosaga variant. Väldi kroogete ja paeltega pükse, mis võivad sisse soonida, ning vii tähelepanu pigem alakehalt ära, kandes näiteks efektset peasalli või šikki turbanit.

Pikk pihaosa, lühikesed jalad

Eelista pükse ja trikoosid, millel on kõrge väljalõikega püksiserv – see näitab jalgu pikemana ja salendab puusa­joont. Sellisele kehatüübile sobib muu hulgas ka moeklassikaks kujunenud madruse­triibu­muster.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles