Kerget kodujuustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo pakub välja kaks lihtsat ja kerget suverooga kodujuustust. Ideaalsed suvilas, maakodus või suvekorteris nautimiseks.

Hommikune kodujuustueine

Tavapärase pudru või jogurti asemel võib proovida hoopis tervislikku ja valgurohket kodujuustueinet. Sobib imehästi ka keskpäeval või pealelõunal söömiseks.

Kogus ühele
•    200 g kodujuustu
•    1 sl linaseemneid (uhmris purustatud)
•    veidi mett, vahtrasiirupit või agaavinektarit
•    peotäis maasikaid või muid suvemarju
•    mandlilaaste või hakitud sarapuupähkleid
Laota kõik ained kenasti kaussi või taldrikule ja naudi.

Krõbesaiad ürdise ricotta-kodujuustuseguga

Saiaviile võib röstida nii ahjus, pannil võis kui ka rösteris. Kui soovid kreemisemat katet, kasuta ainult ricotta kohupiima. Ürte võid lisada oma äranägemise järgi – siia sobiksid hästi ka iisop, harakputk, petersell, kurgirohi ja aed-piparrohi.
Umbes 12 tk
•    12 viilu nisuleiba (peenike ciabatta, baguette või tavaline sai)
•    oliiviõli
•    poolitatud küüslauguküüs
Ürdikate:
•    250 g ricotta kohupiima
•    200 g kodujuustu
•    4-5 sl erinevaid värskeid ürte (sibulapealsed, till, murulauk)
•    soola
Kui röstid leivaviile ahjus või pannil, piserda neile veidi oliiviõli ja küpseta kuldseks. Rösteris võib selle sammu vahele jätta. Hõõru röstitud leivaviiludele veidi küüslauku. Sega katteained omavahel, tõsta soojadele nisuleivaviiludele ja serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles