Rabarber ahjuplaadile

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Trükisoe retseptiraamat «Plaadikoogid ja -pirukad» Pille Endenilt, Epp Mihkelsilt ja Lia Virkuselt on just see, mis aitab ideedepuuduses küpsetajat siis, kui köögikapis ports head-paremat, äsja korjatud marjasaak või peenralt toodud köögiviljad tähetundi ootamas.

Näiteks sibulast saab koos juustuga toitva plaadipiruka, rabarberist ühes apelsiniga mahlase koogi. See viimane on retsepti autori Lia Virkuse sõnul tänu apelsinikoorele eriti hea mekiga, võite juuresoleva õpetuse abil järele proovida. Suvel võib sama retsepti järgi teha koogi ka vaarikate või mustikatega.

Apelsinimekiga rabarberikook
Kümnele
Põhjaks:
•    100 g võid
•    1,5 dl suhkrut
•    2 dl jahu
•    näpuotsatäis soola
Täidiseks:
•    4 muna
•    1,5 dl suhkrut
•    1 apelsini mahl ja riivitud koor
•    0,75 dl jahu
•    1 tl küpsetuspulbrit
•    500 g rabarbereid

Põhja valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega läbi. Suru tainas neljakandilise, soovitatavalt 22 x 32 cm suuruse ahjuvormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.

Täidise tarvis klopi munad lahti. Sega suhkur, apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu munavahu hulka. Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota peale täidis. Küpseta veel 25–30 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles