Nädala pärast selgub Ly Ranne mälestusauhinna võitja

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell ja jumestuskuntsnik Ly Ranne 1964-2010.
Modell ja jumestuskuntsnik Ly Ranne 1964-2010. Foto: Olga Makina

Möödunud aasta kevadel vaid 45-aastasena meie hulgast ootamatult lahkunud tippjumestaja ja ilutoimetaja Ly Ranne lesk Raivo Sersant on pannud naise mälestuse jäädvustamiseks ning ilu- ja moemaailma arengu toetamiseks aluse fondile, mis hakkab igal aastal välja andma Ilulooja nimelist auhinda. Esimene võitja selgub juba järgmisel reedel, 6. mail.

Auhinna nominentideks saavad inimesed, kes on olnud eriti silmapaistvad valdkondades, milles oli tegev Ly: modell, meigikunstnik, stilist, moe-show'de lavastaja, ilutoimetaja ning lisaks moefotograafid, kellega loomingulist koostööd pidas Ly väga oluliseks läbi aegade.

Ilulooja auhinna žhürii liikmed valivad koos ajakiri Anne & Stiil ja Ly Ranne Fond. Tänavune žürii, kuhu kuuluvad ajakirjanik Anu Merila, moekunstnik Anu Lensment, Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes, ajakirja Anne & Stiil peatoimetaja Ester Kannelmäe, Raadio 2 peatoimetaja ja Eesti Laulu produtsent Heidy Purga ning reklaamiagentuuri Taevas loovjuht Jaanus Vahtra, valis välja viis nominenti.

Nendeks on model Kelli Lumi, ilutoimetaja Agnes Säde, meigikunstnik Maris Rätte, stilist Karolin Kuusik ja moefotograaf Herkki-Erich Merila.

Valikut kommenteerides ütles Anu Lensment Õhtulehele, et modell Kelli Lumi on äärmiselt intelligentne ja oma kodumaad kõrgelt hindav inimene, Agnes Säde aga laia haardega ilutoimetaja, kes on praegu oma alal kõige professionaalsem.

Meigikunstnik Maris Rätte, tuntud Mammu nime all, on Lensmendi meelest teinud läbi olulise arengu ning tema käekiri on ääretult värvikas ja jõuline.

Stilist Karolin Kuusik jäi žüriile silma laia haardega multitalendina ning fotograaf Herkki-Erich Merila sai Lensmendi sõnul esile tõstetud ajakirja Marie Claire seeriate eest, mille tagasiside rahvusvahelisel tasandil oli väga kõrge.

6. mail 2011 annab Ly Ranne Fond välja esimese Ilulooja auhinna Baltika Kvartali Moelaval.

Võitja saab 1000 euro suuruse rahalise preemia, klaasikunstnik Ivo Lille loodud rändauhinna «Ilulooja» ning kingituse fondi koostööpartnerilt Chanelilt.

Ly Ranne oli viimased 10 aastat Chaneli tippjumestaja Eestis. Ajakirjanikuna jäi ta viimaseks töökohaks Marie Claire, varem töötas ta ilutoimetajana ajakirjades Stiil ja Cosmopolitan.

Ly tegi moeshow’de lavastajana pidevalt koostööd Tallinna Kaubamaja, Stockmanni ja Baltika Grupiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles