Pärmitehase juht Tiina Valk: mul on lihtsalt vedanud

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Salutaguse pärmitehase juht Tiina Valk (42), kelle juhtimisel on tehasest saanud Kanada kontserni etalonettevõte, ütles ajakirjale Eesti Naine, et tal pole kunagi olnud plaani juhiks saada: «Mul on lihtsalt vedanud, uued võimalused on minu juurde tulnud justkui iseenesest.»

Tiina tuli tehasesse 1993. aastal raamatupidajale puhkust andma, järgmise aasta suvel kutsuti ta pearaamatupidajaks. Nüüdseks juhiks tõusnud naine, kes on muide ka nelja lapse ema, on samas firmas täitnud ka kontrolleri, logistiku ja tootmise korraldaja ülesandeid.

Kontserni Lallemand divisjonide juht Antoine Chagnon nimetab Tiinat erandlikuks liidriks, kes vaatamata oma edukusele on väga tagasihoidlik. Tiina on tema sõnul meeskonnamängija, kes näeb kontserni grupis ühtset tervikut ning võitleb vajadusel kõhklematult oma töötajate ja tehase eest.

«Väga tugev isiksus ja suure praktikapagasiga juht, kes orienteerub hästi nii tehase siseasjades kui ka terves kompleksis finantsnäitajates.»

Tiina ise märkis, et ütleb alati oma arvamuse välja ning on enda ümber koondanud inimesed, kes on valmis diskuteerima. Teda häirib korrapäratus ja süsteemitus - ta armastab reegleid ning usub, et kõiki ja kõike saab efektiivselt ja loovalt tegutsema panna, kui õige võti on leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles