Kunstiõpetajast Janest vormiti visuaalselt hästi toimiv punkartist

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane enne muutumist.
Jane enne muutumist. Foto: Filmimees

Kunstniku Jane Remmi soovitas «Stiilipäeviku» saatesse tema hea sõber, moekunstnik Kalle Aasamäe, kuna valdavalt mustades toonides rõivastest garderoobiga Janel endal ei ole kiire elutempo juures aega oma välimusele mõelda.

Jane (32) «riidekapiga», mis oli rohkem nagu nagi, tutvudes pidi saatejuht Anu Saagim tõdema, et valdavalt on Jane riided musta värvi. Niisiis uuris ta, kas musta värvi mõte on jätta kunstnik oma tööde suhtes lihtsalt tagaplaanile.

Must on pigem laiskus

«See ei tähenda, et ilmtingimata ise välja ei paistaks. Must on väga efektne, eriti värviliste detailidega. Aga mõnes mõttes on must ka laiskuseks muutunud, sest on kindla peale väljaminek,» tunnistas Jane.

Ainsa vähegi värvikama riideesemena leidis Anu Saagim Jane rõivaste hulgast ühe suveseeliku, mis oli tema hinnangul pigem kogemata garderoobi sattunud. Jane põhjendas otsitud sära puudumist sellega, et enamasti, kui ta välja läheb, ei mõtle ta, et peaks supersärav välja nägema või et tahaks kuidagi silma paista. Või kui, siis vaid peole minnes.

Stilist Ženja Fokin ja saatejuht Anu Saagim leidsid üksmeelselt, et Jane tuleks särama ja sillerdama panna, teda «tuunida» ja midagi lahedat ja trendikat selga otsida, et kunstnik ikka kunstniku moodi välja näeks.

Nahahooldus

Jane «tuunimist» alustati A-Clinicus Katrin Simmi käe all. Tema näole tehti mikrolihvimine koos hapnikuhooldusega. Simmi sõnul eemaldab mikrolihvimine naha sarvkihi, puhastab naha ummistunud pooridest, stimuleerib vereringet, helendab pigmendilaike ja annab hea jume. Hapnikuhooldus aitab naha muuta pinguldatuks.

Rõivad

Soovides välja näha konkreetne ja viisakas, aga ka sillerdav, saab selga sobitada rõivaid, millel säravaid detaile. Ženja Fokin passis Janele jalga läikikva kaunistustega tumedad teksapüksid, samuti proovis talle selga toppe, mille kaunistus ehte eest. Alt kitsenevad teksad valis Fokin sellepärast, et need muutvat jalad sihvakamaks.

Jakki Janele selga proovides soovitas Ženja Fokin mõned nööbid kinni panna, mõned lahti jätta. Nööbi kinnipanemisega saab rõhutada pihakohta, lahti jäetud nööpidega aga jäetakse vabameelsus ja mugavus alles.

Kunstniku boheemlashinge tasakaalustamiseks otsustas Fokin proovida ka midagi pariisilikku, sobitades Janele selga šokolaadi tonaalsuses poolmantlit, pähe ratsakiivri tüüpi mütsi ja kätte õhukesi nahkkindaid. Paraku tundis Jane ses komplektis end ebamugavalt, sealhulgas ei istunud talle pihta väljatoov vöö.

Pesu poolelt märkis Fokin taas ära, et moes on retro. Saate muutuja jaoks jäi ta silm pidama aga ühel mustal pitsilisel rinnahoidjal.

Kingi valides jäi stilist algse eesmärgi juurde värvidega turgutust anda. Kirkad toonid pidavat sel hooajal ka moes olema.

Prillid

Jane puhul oli muutumise üheks oluliseks osaks prillid. Kuna Jane töötab õpetajana, siis peavad prillid Fokini sõnul mõjuma usaldusväärselt, samas peaksid raamid andma lisaaktsenti. Eagle Visionist valitud prillid märkis Jane saate lõpus ka esimese olulise asjana muutumismängu juures ära.

Soeng

Ehkki Jane on poisipeaga, ütles juuksur Janar Pungar Duglas ja Bauman juuksurisalongist, et võimalusi on ikkagi palju, mängida saab küljepikkusega, pea pikkusega, teha soengut fankilikumaks. Eesmärgiks võeti üllatada erksa värviga ja see ka õnnestus.

Meigitrendid

Jumestaja Loore Härmati sõnul võiks kevadel-suvel meik värvilisem olla ja seega ka rohkem värve katsetada. Aktsenti tuleks näos anda sinna, kus on, mida rõhutada, ja mille meiki hästi osatakse. «Kui tuleb hästi välja huulemeik ja on ilusad lopsakad huuled, siis rõhutada huuli, kui huuled on kitsamad ja neid ei saa rõhutada, siis ikka silmameiki.»

Ehted

Jane puhul otsis Ženja Fokin efektseid ja iseloomuga ehteid. Hooaja trende silmas pidades peaks ehetel olema sulgi, näiteks kõrvarõngad. Värvigammana tõi ta välja nii kirkamat rebukollast kui ka erksamaid violetseid ja siniseid toone.

«Riietus olgu hästi lihtne ja ehted teevad kogu ülejäänud töö!» kõlab Ženja Fokini loosung.

Jane jäi «Stiilipäeviku» muutumismänguga igati rahule, kiites esimeses järjekorras prille, kuid mainides lisaks ära ka kõik teised lemmikud: kindad, püksid, jaki, pluusi, soengu. «Olen väga rahul, aitäh!» säras ta.

Lauljatar Merlyn Uusküla hinnangul sai hallist hiirekesest ka laval visuaalselt hästi toimiv punkartist. Ženja Fokin leidis lõpptulemust kaedes, et 40-aastasest naisest sai 20ndates aastates noor ja krapsakas neiu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles