Ekspertide nipid, et parfüümi lõhn püsiks kauem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne parfüümipudeli haaramist ei pruugita küll mõelda, kuidas täpselt lõhna pihustada, kuid aroomi mõjutab nii kehapiirkond, kuhu seda pihustada, kui ka pudelikese hoiupaik.

Järgnevalt jagavad professionaalid nippe, kuidas parfüümi lõhn su kehal kauem kestaks, kirjutas galtime.com.

Proovi enne ostmist

  • Ära kunagi vali parfüümi lõhnariba nuusutamise põhjal. LUSH Cosmeticsi peaparfümeer Simon Constantine võrdleb seda selga proovimata riiete soetamisega. Katseta lõhnaõli enne ostmist, et kontrollida, kuidas aroom sinu nahakeemiaga sobib.
  • Levinud müüdi järgi värskendab kohvi nuusutamine parfüümi valimise vahepeal lõhnataju. Kui nina väsib lõhnade proovimisest, siis tee lihtsalt kiire paus.

Lõhnadel eri tugevus

  • Tunne enda lõhnaõlisid! Mõningad on suurema kontsentratsiooniga ning püsivad sedavõrd kauem. Siinkohal nimetuste järjestus alates tugevamast: parfüüm, parfüümvesi, tualettvesi, Kölni vesi.
  • Tipunoodiga tugevad lõhnaõlid (tsitruselised, värsked ja kerged) kipuvad kiiremini hajuma kui rikkalikud baasnoodiga tugevad parfüümid. Ettevõtte Providence Perfume omaniku Charna Ethier sõnul aitavad baasnoodid nagu vanill ja sandlipuu teistel lõhnadel püsida ning hajuvad hoopis aeglasemalt, mistõttu kestab aroom kauem.

Kuhu pihustada?

  • Traditsioonilised piirkonnad, kuhu lõhna lasta, on ranne ja kael, kuid Constantine õhutab mängulisusele. Prantslased armastavad parfüümi pihustada põlveõndlasse, et seeliku liikumisel tekkiv tuulepuhang lõhna edasi kannaks.
  • Võid veidi juustele pritsida – töötab kõige paremini tualettveega. Viimane ei pruugi väga kaua püsida, kuid lõhnab kergelt ja värskelt.
  • Parfümeer Pierre Constantin Gueros soovitas: kui lasta lõhna otse randmetele, ära hõõru neid pärast kokku. Muul juhul häirub aroomi loomulik aurustumisprotsess, mis võib lõhna muuta. Seetõttu lase parfüümil loomulikult kuivada.
  • Niisutatud nahal säilib lõhn kauem. Kuiva naha korral kreemita end pärast pesemist ning kanna kohe parfüüm peale. Ethieri sõnul seguneb aroom ihupiima niiskusesäilitajatega ning laseb parfüümil kauem püsida.

Hoiusta ohutult

  • Vii lõhnaõli vannitoast hoopis kööki. Constantin Guerose sõnul võib soe ja niiske keskkond tekitada parfüümis keemilisi reaktsioone, muutes selle lõhna.
  • Seetõttu leia pudelile koht külmkapis. Jahedal temperatuuril säilib originaalaroom ning hoiab tipunoote tugevana ja lõhna püsivana.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles