Moekunstnik Liivia Leškin julgustab emaks saama ka küpsemas eas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Liivia Leškin.
Moekunstnik Liivia Leškin. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Moekunstnik Liivia Leškin oleks pärast 45-aastaselt esmakordselt emaks saamist tahtnud veel lapsi, kuid tänaseks 9-aastase poja ema ei saanud nii tähtsat otsust üksinda vastu võtta, kirjutab ajakiri Naised.

Kuigi naisele soovitati toona kahte last järjest, olnuks see Liivia Leškini islandlasest abikaasa jaoks liiast - mehe eelmisse ellu kuulus juba kolm last ning lisaks on ta naisest ka kümme aastat vanem.

Ehkki paari ühine ja teadlik valik oli rohkem mitte lapsi saada, soovib Liivia Leškin anda julgustava sõnumi kõikidele naistele, kes südames last ihkavad, aga arvavad, et on sünnitamiseks liiga vanad.

«Miks üks laps? Miks mitte saada veel kaks või kolm last, kui oled üle neljakümne?» esitas ta küsimuse ning leidis, et vanus pole mingisugune takistus.

Tervisest rääkides julgustas Leškin naisi sellega, et üle 35-aastastele on seadusega ette nähtud kõik uuringud maandamaks võimalikke riske. Mõningaseks julgustuseks on naisele ka tema enda ema, kes 85-aastaseltki väga tubli ning täiskohaga vanaema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles