Stiilireegleid naistele, kel on vanust üle 30 (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui jõuad teatud vanusesse, võid märgata, et erinevatele väljaannetele meeldib ettekirjutusi teha, mida sa peaksid tegema, kuidas käituma või mida seljas kandma. Näiteks populaarne moeajakiri Vogue avaldab igal aastal ühe numbri, mis on pühendatud sellele, kuidas erinevas vanuses naised võiksid riietuda.

Ka otsingumootori abil võib leida lugematul arvul artikleid sellest, millised rõivad võiksid naise garderoobis olla 40. eluaastaks ja mida enne keskiga kindlasti kanda ei tohiks. Kahjuks või õnneks on enamik neist soovitustest aegunud ja jaburad, kirjutab The Gloss. Ka siin on mõned taolised näited.

Üle 30. aastased naised peaksid vältima leopardi mustrit

Nooremas eas on leopardi mustriga kleidid ja kingad väga popid, aga pärast 30. eluaastat tuleks seda mustrit täielikult vältida, ka sallidel.

Üle 30. aastastel naistel ei tohiks olla tätoveeringuid

Charla Krupp, raamatu «How Not To Look Old» autor, on arvamusel, et üle 30. aastasel naisel ei tohiks ühtki tätoveeringut olla. Kas naised peaksid teatud eas siis hakkama oma kehakaunistusi eemaldama?

Vanematel naistel ei tohiks olla pikki juukseid

Stilist Clinton Kelly on öelnud, et teatud vanuses - olgu selleks kasvõi juba 30. eluaasta - ei sobi naistele enam ülipikad juuksed, sest see jätab mulje, et sa üritad meeleheitlikult kinni hoida oma noorusest ja võib-olla ka mehest.

Oprah'le kuuluv ajakiri O ei soovita vanematel naistel kanda kulunud teksaseid

Õnneks tundub, et mõned kuulsad naised pole sellega kursis. Näiteks näitlejanna Julianne Moore kannab sageli kulunud teksaseid ja talle need sobivad.

Vanematel naistel ei sobi dekolteed paljastada

Ajakiri Modern Mom on kirjutanud, et kõik riietused, mis on liiga paljastavad, ei sobi vanematele naistele. Teisisõnu tuleb valida, kas näidata dekolteed või säärejooksu, aga mitte mõlemat korraga. Siinkohal tasuks mõelda näitlejanna Helen Mirreni peale, kes on paljastanud nii dekolteed kui jalgu ja alati hea välja näinud.

Lisaks eelpool mainitule peaks vanemad naised vältima ka nahkrõivaste ja bikiinide kandmist.

Kuidas tundub, head lugejad, kas need soovitused on tõsiseltvõetavad või pigem mitte?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles