Kitsaste pükste kandmine mõjutab naiste tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks on arstid kitsaste pükste kandmise vastu? Kui sa kannad regulaarselt liiga kitsaid pükse, siis see mõjutab näiteks su vereringet. Kitsad teksased võivad kahjustada ka närve.

Kõige suurem probleem, mis võib kitsaste pükste kandmisest tekkida, on see, et veresooned kitsudel ja suguelundite piirkonnas on kokku pressitud ning see mõjutab negatiivselt vereringet. Halb vereringe võib tekitada varikoosseid veene ja paistetust, kirjutab Genius Beauty.

Lisaks kokkupressitud veresoontele, võivad kitsad püksid ka nahka kahjustada. Kitsad püksid hõõruvad naha vastu ning silmale nähtamatu nahakahjustuse kaudu võivad organismi pääseda pisikud.

Eksperdid on kindlaks teinud, et suur hulk kitsaid pükse kandvatest naistest kannatab ka kandidoosi käes. Teadlaste hinnangul võivad kitsad püksid tekitada keha deformatsiooni ja kahjustada närve.

Kitsaste pükste kandmine võib tekitada ka välimise reienärvi põletikku. See haigus tekib siis, kui reie väliskülje närvid on kokku pressitud. Selle tulemusel võib kogeda tuimust, valu või torkimist.

Lisaks kitsastele pükstele soovitavad arstid vältida ka kõrgeid kontsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles