Kümme toitu, mis aitavad tselluliidiga võidelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe või teiste kasulikke rasvhappeid sisaldavate kalade söömine tuleb kasuks.
Lõhe või teiste kasulikke rasvhappeid sisaldavate kalade söömine tuleb kasuks. Foto: SCANPIX

Arvatavasti oled näinud, milline tselluliit välja näeb, kuid sa ei pruugi teada, mis see tegelikult on. Naha all kokku kuhjunud ja laienenud rasvarakud lükkavad nahakudet ning seetõttu tekib ebaühtlane välimus, mis peamiselt esineb puusadel, kintsudel, pepul ja kätel.

Ent sellepärast ei tasuks veel koju norutama jääda või liibuvaid riideid vältida. Õigete toitude ja jookide lisamine oma menüüsse võib aidata tselluliidiga võidelda, kirjutab Yahoo! Shine.

Lõhe

Lõhe on rikkalik antioksüdantide poolest, mis aitavad tselluliidis olevaid rasvarakke lõhkuda. Lõhes sisalduvad omega-3-rasvhapped, mis vähendavad isusid ja parandavad nahakudesid. See vähendab mürkainete kuhjumist veresoontesse ja parandab vereringet.

Päevalilleseemned

Toitumiseksperdi Rania Batayanehi sõnul on päevalilleseemned muutumas populaarsemaks snäkiks kui näiteks pähklid. Päevalilleseemnetes on E-vitamiini, kaaliumit ja tsinki, lisaks veel vitamiini B6, misnsoodustab kuseeritust ning seeläbi väheneb kehas liigse vedeliku kogus, mis muidu võiks tselluliidi veelgi silmapaistvamaks muuta.

Tšilli ja Cayenne'i pipar

Kuna ka nendes vürtsides leidub vitamiini B6, siis on need ideaalseks relvaks soovimatute lohukestega võitlemiseks. Uuringud on näidanud, et teravate vürtside söömine võib ainevahetust 25 protsendi võrra parandada. Lisaks paraneb vereringe.

Tumedad marjad

Mustikad ja mustsõstrad suurendavad kollageeni tootmist, luues seeläbi uusi nahakudesid. See parandab nahatooni ja tekstuuri. Ent see pole kõik: tumedad marjad sisaldavad ka antioksüdante, mis aitavad lagundada sidekoe külge kinnitunud rasva.

Õunaäädikas

Ideaalne salatitesse lisamiseks või niisama joomiseks. Õunaäädikas sisalduvad kaalium, magneesium ja kaltsium viivad kehast välja mürkaineid ning soodustavad vedelike säilitamist kitsude ja kõhu piirkonnas. Tulemuseks on puhitustunde ja tselluliidi vähenemine. Mürkainete kehast väljutamine aitab vähendada ka stressihormoone, parandab maksa talitust ja tasakaalustab östrogeeni tootmist. Kõigele eelnevale lisaks aitab õunaäädikas ka kaalu kaotada.

Roheline tee ja taimeteed

Rohelises, kummeli ja ingveriga teedes sisalduv epigallokatehiingallaat (EGCG) kiirendab ainevahetust ja suurendab rasvade põletamist. See peatab tselluliiti tekitavate rasvarakkude levikut. Lisaks aitab tees sisalduv väike kogus kofeiini mürkaineid kehast väljutada.

Oliiviõli

Selleks, et oliiviõlist maksimaalselt kasu saada, soovitavad eksperdid sellega toitu valmistada madalal kuumusel ning oliiviõli tilgutada valgurikastele juurviljadele terve päeva vältel.

Tume šokolaad

Tähelepanu, šokohoolikud, te ei pea siledama naha nimel oma lemmikmaiusest loobuma! Naturaalne kakao on väga rikas antioksüdantide poolest, mis lõhuvad tselluliiti ja parandavad naharakkude tööd. Eksertide hinnangul võiks päevas süüa ühe tüki vähemalt 80-protsendilise kakao sisaldusega šokolaadi.

Hummus

See populaarne määre aitab kehal energiataset normaalsena hoida. Kuigi hummuses pole üht kindlat koostisosa, mis üksinda tselluliidi vastu võitleks, satub hummust süües vaid väike kogus glükoosi vereringesse, mis tähendab minimaalset insuliini vabanemist. Kuna insuliin on rasvade hoiustamise hormoon, aitab madala glükeemilise sisaldusega toitude eelistamine ennetada rasvarakkude laienemist ja tselluliidi teket.

Safran

Safranis on põletikuvastased koostisosad, mis vähendavad rasvarakkude levikut. Vaid mõnikümmend grammi seda vürtsi võib aidata isu vähendada ja parandada kudedevahelist vereringet. Kui armastad avokaadot süüa, raputa veidi safranit selle peale ning saad väga tervisliku snäki. Safranit võib lisada ka salatikastmetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles