Viljakust turgutav toit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Uuringud näitavad, et naistel, kes tarbivad rohkelt valke ning vähe süsivesikuid, on paremad eeldused rasestumiseks. Tagamaks, et su munarakud ja munarakust arenev embrüo oleksid parimas seisus, anname sulle mõned näpunäited, kuidas toituda.

Nõuanded reastas Gal Time.

Tarbi linnu-, looma- ja sealiha, kuid eelista alati fileed. Loomulikult on sulle väga head ka kala ja koorikloomad. Samuti on sulle kasulik tofu.

Tarbi madalama rasvasisaldusega maitsestamata jogurteid, kodujuustu ning teisi piimatooteid. Samuti on kasulikud munad.

Tarbi erinevaid seemneid ja pähkleid. Valik on suur, seega igaüks peaks oma lemmikud leidma.

Ära paneeri liha või kala riivsaias, vaid kasuta selleks seemneid, näiteks seesamiseemneid. Praadimise asemel küpseta neid ahjus.

Köögiviljadest eelista neid, mis sisaldavad minimaalselt tärklist või üldse mitte. Näiteks spinat, kapsas, seller, avokaado, spargel, fenkol, rohelised oad, tomatid, baklažaan ja avokaado.

Valmista salateid, mis koosnevad tumedalehelistest salatitest, kana- või kalkunilihast, avokaadost, munadest, pähklitest ja seemnetest ning lahjast juustust.

Kasuta salatikastmeks maitsestamata jogurtit. Samuti saad jogurtist maitsva külmkastme kanale või kalale, lisades sellele riivitud kurki ja veidi soola.

Vahepaladeks söö köögivilju, näiteks brokoli või lillkapsaõisikuid, dipikastmega. Sega kastme jaoks maitsestamata jogurt, avokaado ja seemned.

Väldi nisujahust valmistatud tooteid ning kartuleid. Süsivesikuid tarbides eelista täisteratooteid ning vaata, et neid oleks koguseliselt võrdselt köögiviljade, pähklite ning seemnetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles