Krista Lensin: ei saa eeldada, et tänapäeva lapsed tahavad teha samu asju, mis nende vanemad

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Lensin.
Krista Lensin. Foto: Maksim Toome

Nädala alguses avaldasime treener Tarmo Alti 15 nõuannet lapsevanematele, kuidas muuta laste suhtumist ja arendada oskusi, mis on aastatega palju kehvemaks muutunud. Kroonika peatoimetaja Krista Lensin avaldas aga ajakirjas Naised arvamust, et tänapäeval on laste huvid ja tahtmised hoopis teised, mistõttu ei saa neilt oodata sama, mis varasematel aegadel.

«Lapsed peavad ikka kõike tegema, tuleb leida lihtsalt see asi, mis neid huvitab,» märkis ta. «Eeldada, et nad tahavad teha samu asju, mis nende vanemad on teinud, pole päris õige, sest aeg on muutunud. Nende huvid ja tahtmised, ning soov saada teada, on hoopis erinevad meie omadest.»

Krista Lensinil on küll kahju näiteks sellest, et tema laps ei loe nii palju kui temal omal ajal. Spordi külje pealt tundub talle, et ahvatlusi, miks mitte sporti teha, on tugitoolis küll palju.

«Kodu korrashoid on kokkulepe, mis on loomulik ja igaüks vastutab oma toa eest,» lisas Krista, kelle peres tehakse kodutöid võrdsetel tingimustel. «Kodutöödest ei vabasta väsitav koolipäev ega see, kui oled pikalt õues.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles