Rabarber ja leib, kodune kooslus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsesta vanillisuhkruga. Serveeri soojalt või jahtunult.
Maitsesta vanillisuhkruga. Serveeri soojalt või jahtunult. Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali eestvedajal Pille Petersool on rabarberikoogi asemel välja pakkuda hoopis leivasupp, kus oma koht on ka rabarberil.

Rabarberit, seda kauaoodatud kevadekuulutajat, on nüüdseks ilmselt koogi, muffini ja kisselli sisse juba pandud. Et rabarberirepertuaari veidike laiendada, soovitan kokku panna hapuka rabarberi ja koduse rukkileiva. Tulemuseks on mõnus ja tummine magustoit, mis külmkapikülmana soojal kevadpäeval maitsemeeli paitab.
NB! Koduaia rabarbereid pole vaja koorida, kui tegemist pole just väga jämedate vartega.

Leivasupp rabarberiga

•    400 g rabarberit ehk 4–5 suuremat rabarberivart

•    200 g tumedat rukkileiba

•    1 l vett

•    100 g suhkrut

•    tükk kaneelikoort

•    maitse järgi vanillisuhkrut

Serveerimiseks:

•    paksemat hapukoort (nt Saaremaa smetana)

Murra leib tükkideks, pane koos veega potti ja leota pehmeks.

Kui leib on täitsa pehme, tõsta pott tulele. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud rabarber, suhkur ja kaneelikoor. Keeda tasasel tulel 15–20 minutit, sega aeg-ajalt. Supp on valmis, kui leib on täitsa pehme ja potis on ühtlane leivasupp.

Maitsesta vanillisuhkruga. Serveeri soojalt või jahtunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles