Värskete isade sünnitusjärgne sära ehk sünnitus mõjub meestele hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA ülikooli teadlased tegid kindlaks, et pärast seda, kui partner on sünnitanud, muutub oluliselt ka see, kuidas mehed end näevad ja mida endast arvavad.

Naised võivad ju raseduse ajal särada, kuid nüüd on selgunud, et ka mehed tunnevad end atraktiivsemalt, kui naine on sünnitanud, vahendab Daily Mail.

Taoline uuring viidi läbi esmakordselt ja tulemused näitasid, et meeste arvamus endast muutus pärast sünnitust paremaks. Teadlased on seda nimetanud ka isaks saamise «salajaseks plussiks».

Teadlased selgitasid, et meeste enesetunne võib paraneda tänu sellele, et pärast sünnitust näevad nad justkui väikest versiooni iseendast ning see tekitab neis mehisema tunde.

Naised aga taolist enesetunde paranemist ei koge, seda tõenäoliselt seetõttu, et raseduse füüsiline kurnavus võib naisele väsitavalt mõjuda.

Uuringus paluti osalejatel hinnata oma enesetunnet ja välimust uuringu alguses, seejärel aasta hiljem ja lõpuks kaks aastat hiljem.

Üks küsimus uuris, kui atraktiivseks osalejad end pidasid skaalal 1-10 ja kui tavaliseks nad end pidasid skaalal 1-5.

Nende meeste, kellel polnud lapsi, tulemused jäid aastate lõikes samaks. Kuid mehed, kes said uuringu ajal isaks, tundsid end atraktiivsemana kui enne lapse sündi.

Uuringuga seotud olnud Connecticuti ülikooli emeriitprofessor Ronald Rohner sõnas, et tulemused on intrigeerivad. «Kui mõned naised kogevad sünnitusjärgset depressiooni, siis mõned mehed kogevad hoopis sünnitusjärgset sära,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles