Kolm nippi käte kuivuse vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talvel lähevad käed väga kergesti kuivaks ja nahk kipub mõranema. Piisab vaid sellest, kui pesed nõusid või kui unustad õue minnes kindad koju, ja juba tunnedki, et nahk sai kannatada. Kuidas seda vältida?

Koorimine

Tänu regulaarsele koorimisele saab nahk paremini niiskust sisse imada. Ära unusta seda protseduuri, kui oma käte eest hoolitsed. Parim on teha seda duši all, kui koorid ka oma keha või nägu. Koorimine takistab lõhede teket. Kui aga lõhed on juba tekkinud, siis peaksid koorimist vältima seni, kuni nahk kätel on täielikult paranenud.

Kindad

Kui su käed on väga kuivad, siis kreemita neid ohtralt niisutava kreemiga ja tõmba kätte puuvillast kindad. Jäta kindad kätte kogu ööks ja hommikul on käed palju pehmemad.

Väldi kuuma

Käsi peab loomulikult tihti pesema, kuid ära kasuta selleks liiga sooja vett. Kuum vesi kuivatab nahka. Pärast kätepesu niisuta käsi kätekreemiga. Nõudepesul kasuta käte kaitseks kummikindaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles