Alkoholivabad kokteilid tervislikuma aasta alguseks

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Dremljuga

Mullivahuseid jooke on uue aasta tervituseks pruugitud üksjagu, mis aga ei tähenda, nagu ei võiks mullidega jätkata. Siiski tervislikumal moel, segades kokteilidesse kihisevat mineraalvett.

Külm värskelt pressitud apelsinimahl ja vahuvein annavad kokku ekstrasärtsaka kokteili. Veelgi värskendavamalt, aga ka tervistavalt mõjub apelsinimahla ja mullitava mineraalvee segu.

Ning miks ka mitte proovida end pikkade pühade letargiast üles äratada mõnusate alkoholivabade kokteilidega, nagu pakuvad kokteilibaari Butterfly Lounge asutajad ja baarmenid Heinar Õispuu ja Kristo Tomingas. Nemad segasid oma jookidesse grusiinlaste kihisevat Borjomi mineraalvett, samas ei keela keegi ka muid variante katsetada. Kogused on ühele.

Vahused maasikad

•    6 (külmutatud) maasikat

•    2 cl maasikasiirupit (nt Monin Strawberry)

•    8 cl jõhvikamahla

•    Borjomi mineraalvett

Pane kõik koostisained, v.a vesi, blenderisse. Mikserda ühtlaseks, vala klaasi, lisa maitse järgi mineraalvett ja sega enne serveerimist veel läbi.

Borjomi harmoonia

•    12 cl rabarberimahla

•    1 cl rohelise õuna siirupit (nt Monin Green Apple)

•    Borjomi mineraalvett

Vala mahl ja siirup klaasi, sega ning lisa maitse järgi mineraalvett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles