Taaskasutus on jõudnud ka peene aluspesuni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BonBon ökopakend
BonBon ökopakend Foto: BonBon Lingerie

Heade mõtete ja majandusmuutusest tingitud ärksama meele sümbioosis sünnib originaalseid ideid.

Nimelt on kodumaine pesutootja BonBon Lingerie üllitanud  enneolematu idee aluspesu pakendamiseks ja seda pea alkeemilises stiilis: kasutust taarast on saanud apetiitne kingiidee.

Imeilusad naiste stringid on vupsanud tõenäoliselt maailma kõige väiksema ökoloogilise jalajäljega pakendisse - õllepudelisse.

Peenelt disainitud retropudel, mida ei saa pakendina klassikalises mõttes taaskäidelda, on saanud uue elu.

Pudeli sulgemiseks kasutatud pitsitükid on pärit tootmisjääkide hulgast ning kiri pudelis on kirjutatud taastöödeldud paberile. See on ÖKO-pakend suure algustähega.

BonBon Lingerie loovjuht Tiiu Roosma sõnul on antud projekt sündinud ärikohtumise käigus, kus arutati koostöövõimalusi Kamahouse multi-äriga. Kamahouse’i perenaine Kaire osutas ühel hetkel möödaminnes pudelikastide virnale ning pakkus välja, et ta võib anda need BonBonile lustimiseks. Mõeldud-tehtud.

Leidlikus pakendis on lisaks ilusatele püksikutele loomulikult ka kiri, mille pudelist välja õngitsemine on omaette lõbus väljakutse. Viru Õlu omanik Alex on ideest samuti vaimustatud ja rõõmus, et tema ilus pudel elab selliselt uut elu.

Mis muud soovida aasta lõppu ja algavaks uueks aastaks, kui et olge leidlikud! Olge säästlikud end ümbritseva keskkonna suhtes, olge originaalsed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles