Rinnaorgasm – on see võimalik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksikolumnist Jill Di Donato kirjutab portaalis Huff Post, et naised on võimelised kogema ka selliseid orgasme, mida on tunda vaid rinnas.

Donato sõnul on seksikolumnistiks olemise eeliseks see, et inimesed julgevad talle väga avameelselt kirjeldada oma seksuaalkogemusi. Nõnda üllatas teda kokteiliõhtul üks kaunis jurist, kes seletas õhinal, et koges just oma esimest rinnaorgasmi.

Idee, et naine võiks kogeda orgasmi ka ilma suguelundite stimulatsioonita, võib tunduda uskumatu. Nimelt oli orgasmi naise sõnul tunda rindades, intensiivsemalt nibupiirkonnas. Kolumnist uuris teadusajakirju, et asjas selgusele jõuda. Ta leidis:

  • Naise rinnad võivad erutudes suureneda kuni 25 protsenti. See teeb need omakorda ka väga tundlikuks.
  • Rinnanibude stimulatsioon aktiveerib ajus sama piirkonna, mis aktiveerub kliitori, tupe jaemakakaela stimulatsiooni korral.
  • Naiste terviseeksperdi doktor Jennifer Wideri sõnul muutuvad naise rinnanibud erutudes kahvatust toonist üha tumedamaks. See on mõistetav, sest erutuse korral suureneb ka verevool rindades.
  • Naised on aga väga erinevad, nagu on ka nende rinnad. Kui mõnele meeldib see, et nende rindadega mängitakse või et neid hammustatakse, siis teistele võib see tunduda ebameeldivana. Samuti on rinnatundlikkus seotud menstruatsioonitsükliga – mis tundub talutav ühel nädalal, võib olla vägagi vastumeelne järgmisel.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles