Vana hea lillkapsas särtsakamal moel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Nami-nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo soovitab lillkapsavormi, kus maitset annab ka teraline sinep.

Varasügisene lillkapsas maitseb niivõrd magusalt, et sobib ka lihtsalt toorelt või siis keedetult koos vähese sulavõiga maiustamiseks.

Ent jahedamatel õhtutel ihkab hing midagi toekamat. Just sellisteks puhkudeks soovitan lihtsat ja maitseküllast lillkapsavormi, kus eelnevalt keedetud lillkapsaõisikud on tavapärase juustu-jahukastme asemel kaetud hoopis rõõsa koore, teralise sinepi ja juustuga. See sobib ideaalselt nii omaette vegetaarroaks kui ka ahjuprae või küpsetatud linnuliha lisandiks.

Retsept

•    1 suur lillkapsas

•    2 dl 35% rõõska koort

•    2 sl teralist sinepit

•    150 g riivitud juustu

•    soola ja musta pipart

•    maitserohelist – tilli või peterselli

Lõika lillkapsas õisikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 10 minutit, kuni lillkapsaõisikud on pehmed. Nõruta hoolega ja tõsta ühekordse kihina ahjuvormi.

Sega väikeses kausis rõõsk koor, sinep ja enamik juustust, maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada hakitud maitserohelist. Kalla saadud segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juust on kuldne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles